Han blir sammenliknet med Slemme-Tor (Milde), og beskyldes for å være altfor streng med deltakerne. Det vil imidlertid Asbjørn Slettemark ha seg frabedt.

— Jeg er 20 år yngre enn Tor og sjekker ikke damer på kabel-tv, uttalte han under ett nettmøte med TV2 fredag.

Fyrte løs på nettmøte

Den ferske Idol-dommeren fikk raskt tilnavnet «Sleggemark» da Idol-sirkuset satte i gang for femte gang på TV2 for to uker siden. Musikkjournalisten er ikke nådig når han gir tilbakemeldinger til de unge deltakerne, og mener selv at mennesker som ikke har et potensiale som artist og aldri ville klart seg i musikkbransjen like gjerne kan få høre det med én gang.

Fredag stilte Slettemark opp til nettmøte på TV2s egne nettsider, og publikum fikk fritt fyre løs. Idol-dommeren svarte derimot tilbake med like klar tale.

— Det er vel bare å si det rett ut: folk flest kan ikke synge. Det reflekteres på Idol, og forhåpentligvis sitter vi igjen med et knippe deltakere som kan blomstre og bli magiske popstjerner. Om en eller to stykk huskes om et par år, er det mer enn nok for meg, svarte Slettemark en innsender som beskyldte han for å være i overkant streng.

- Vi mobber ikke deltakerne

Slettemark ble også beskyldt for å mobbe og såre deltakerne, noe han slett ikke er enig i at han gjør.

— Vi mobber ikke. Vi vurderer musikalske talenter. Idol er ikke en Pennyklubb, hvor man forteller vennene sine hvem man er forelsket i. Det er første steg på veien mot å stå foran tusenvis av mennesker og overbevise dem med sang og opptreden. Vi sårer heller ikke folk, vi gir dem en statusrapport på hvor de står som sangere/artister. Beklager å måtte si det, men musikkbransjen er ikke et sosialdemokrati hvor alle skal dulle med hverandre og blåse opp luftputer under armene på hverandre, uttaler han.

Flere kraftsalver ble fyrt løs, og hele nettmøtet kan leses på TV2s nettsider.

Fredag kveld fikk man se hvordan første gruppen av deltakere som stilte opp til audition i Oslo i sommer klarte seg. Onsdag er programmet nok en gang viet Oslo-auditon, og man kan se hvordan den andre gruppen av håpefulle ungdommer i hovedstaden klarer seg.