OSLO: Margaret Berger er en av Idol-deltakerne som har klart seg mer enn bra etter konkurransen, og det selv om hun ikke vant. Hennes andre plate, Pretty scary silver fairy, kom i oktober. Den har solgt over 10.000 og har fått mange gode ord. En full turné i Norge etter plateslippet har det ikke vært snakk om, men nå har hun begynt å bevege litt på seg. Lørdag er det Askøy som står for tur. Det blir konsert nummer fire. Senere denne måneden går turen til Lillestrøm og Ørsta.

Bare ring

— Vi håper å få til flere konserter over nyttår, men ingenting er avgjort. Det må jo være en etterspørsel der ute. Det er bare for klubbarrangører å ringe, sier Margaret Berger.

For Margaret Berger liker å holde konserter, selv om det er skummelt.

— Alle ser på deg, og du må bare stå støtt og si: slik er jeg, se på meg! Det kan være skummelt, men samtidig digger jeg den nerven som er i et møte mellom artist og publikum.

Overraskelser

På sin MySpace-side beskriver Margaret Berger musikken hun lager som sophisticated-gohappy-clubbing. Hun sier selv at elektronika-sjangeren fort kan bli veldig tilbakelent i forhold til publikum når den spilles live.

— Det er viktig at konsertene mine blir både artige å se på og fine å høre på. Så jeg pynter scenen på min måte og vi har overraskelser til publikum. Jeg røper ikke mer, sier Margaret Berger.