KRISTIANSAND: — Jeg har lagt inn bud på flere artister allerede, sier bookingsjef Jørgen Skauge i Quartfestivalen.

Det har han gjort selv om datoen for neste års Quartfestival ennå ikke er satt.

— Men jeg har opplyst at festivalen høyst sannsynlig vil ligge i samme periode som før, pluss minus en uke, sier Skauge.

Kanoner på veien

Han regner ikke med å få svar på noen av budene før i desember.

Etter et svært turnéfattig bookingår, ser det nå ut til at flere store kanoner skal på veien til neste sommer.

— Det tyder i hvert fall signalene på nå, sier Skauge.

Mens Quartfestivalen drøyer, har både Hove- og Roskildefestivalen offentliggjort sine datoer for over en måned siden. Akkurat som i år kommer de to konkurrerende festivalene med fire dagers mellomrom i overgangen juni/juli. I år prøvde Quart å legge seg mellom dem, men med dårlige erfaringer.

Styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quartfestivalen har sverget på at festivalen aldri mer skal overlappe Roskilde, etter særdeles vanskelig booking samt sviktende publikumsoppmøte under årets festival.

Kortere og tettere

— Vi skal behandle dette i styremøte neste uke, sier styrelederen. Han vil ikke si noe om når han tror Quart vil finne sted neste år, men han er klar på at han ønsker seg en kortere festival.

— I tillegg skal Quart bli tettere, men alt dette jobber vi fremdeles med, sier Aasheim Knudsen.

En annen minst like presserende sak er mangelen på daglig leder etter at Helge Josdal gikk ut i sykemelding i begynnelsen av juni. Da fikk Josdal hukommelsestap etter et fall i trappa, og han er fremdeles sykemeldt på ubestemt tid.

Leter etter vikar

— Det ser ikke ut som han kommer tilbake med det første, og nå leter jeg etter en vikar, sier Aasheim Knudsen.

Sist Quartfestivalen lette etter daglig leder brukte et hodejegerfirma et halvt år på å grave fram Josdal. Han tiltrådte jobben 1. juni i fjor.

— Denne gangen gjør jeg letingen selv, sier Aasheim Knudsen. Foreløpig fungerer han som «arbeidende styreleder», mens Jørgen Skauge er konstituert festivalsjef og daglig leder.

— Jeg håper vikaren er på plass så snart som mulig, slik at jeg kan konsentrere meg om det jeg er ansatt for, nemlig å grave fram artister, sier Skauge som har hatt 100 prosent stilling i festivalen siden nyttår.