DUBLIN: Tidligere i uken møtte Bono opp i Dublins høyesterett for å gi nytt vitnemål i ankesaken. U2 saksøkte i 2002 for første gang sin tidligere hårstylist for å få igjen den ikoniske hatten, som Bono brukte i videoer som «Desire» og på albumcoveret til «Rattle and Hum».

Bandet ønsker også et par øreringer, en grønn sweatshirt, et par svarte bukser og 200 fotografier hun tok av bandet i strid med konfidensialitetserklæringen hun underskrev da hun begynte å jobbe for dem tilbake.

Bono hevdet at hatten var et ikon for bandet, og at han aldri ville gitt den frivillig fra seg. «Det ville vært som om The Edge gav bort sin gitar», sa han under rettssaken i fjor – for dette har tatt sin tid. I går uttalte han til irsk høyesterett at bandet «skulle ringt politiet for å hente tingene», ifølge Irish Times.

Lola Cashman hevdet på sin side at han hadde gitt henne hatten mens han danset i undertøyet backstage etter en konsert i USA i 1987. Det var da hun prøvde å selge hatten på auksjon i 2002 at U2 gikk rettens vei for å få den tilbake – og dommeren gav dem i fjor omsider medhold.

Men heller ikke Lola Cashman gir villig fra seg hatten, og anket saken, som siden har rullet og gått.