OSLO: Fjellmassivene i Jotunheimen danner rammen for noe så unorsk som en ekte gyser av en film på linje med «The Shining» (Ondskapens hotell).

– Det er en rendyrket sjangerfilm og er aldri ment å være noe annet enn det, sier produsent Martin Sundland.

Den premiereklare filmen har som utgangspunkt at en glad vennegjeng drar på snowboard-tur i Jotunheimen. Alt går bra helt til en av dem får et stygt fall ned en fjellskrent og brekker beinet. Det er ingen tegn til andre mennesker og ingen mobildekning, og da er et nedlagt høyfjellshotell eneste redningen. Der begynner ting og skje, og vennegjengen finner snart ut at de ikke er alene på det gudsforlatte stedet.

Rollene som de fem i gjengen har Ingrid Bolsø Berdal, Tomas Alf Larsen, Viktoria Winge, Endre Martin Blindheim Midstigen og Rolf Kristian Larsen.

Fysisk krevende

I løpet av sju uker og et budsjett på 15 millioner kroner ble filmen til et ferdig produkt og premiereklar fredag 13. oktober.

For Viktoria Winge var den fysiske utfordringen den klart største under innspillingen.

– Opptak som ble gjort om og om igjen med mye løping og fysisk aktivitet, stilte krav til kondisjonen, sier hun. Krevende var det også at hele filmen ble tatt opp på Leirvassbu i Jotunheimen i løpet av noen snaue uker.

20 tonn utstyr

– Vi måtte få inn utstyr og mat med snøscooter og beltebil. Til filmen var det rundt 20 tonn med utstyr som måtte kjøres inn, sier regissør Roar Uthaug.

Ideen til «Fritt Vilt» oppsto for to år siden, forteller Uthaug. Da ble han kontaktet og spurt om han hadde lyst til å lage en skrekkfilm.

– Og 13 manusutkast senere var vi klare til å filme, sier skrekkskaperen med et smil på lur.

– Nå vil jeg bare se filmen sammen med publikum for å se om de hopper i stolen av skrekk på de riktige stedene, sier han.