KRISTIANSAND: — Nå er vi i semifinalen. Det er nesten uvirkelig at vi skulle komme videre i en sånn type konkurranse med en 92-åring som hovedsolist, sier Mathilde Marker sitt barnebarn, Thomas Stanghelle, til fvn.no.

Mathilde Marker, hennes datter Turid Stanghelle og barnebarnet Thomas Stanghelle fra Kristiansand, har opptrådt sammen mange ganger før og har også gitt ut flere album sammen. Nå er de altså klare for direktesendte semifinaler i «Norske Talenter».

Sterkt

Thomas forteller at mormoren, og resten av gruppen, har fått en overveldende god respons fra publikum og dommere underveis i konkurransen.

— Den responsen som mormor har fått den siste tiden overgår muligens all annen respons hun har fått i sitt 92 år lange liv. Hun sier selv at hun ikke hadde trodd at hun skulle få oppleve noe slikt helt på slutten av livet.

- Da må det være ekstra sterkt at dere deler dette som en familie?

— Ja, å kunne dele en sånn felles opplevelse med tre generasjoner er jo veldig sterkt. Det er stort for oss å nå oppleve dette sammen.

Sirkushest

- Mormoren din må jo være veldig sprek da?

— Det rare er at selv om hun både sitter i rullestol til vanlig og bare så vidt hører på det ene øret så har hun beholdt sangstemmen. Og når hun står på scenen så har hun energien og gløden til en ungdom. Hun våkner rett og slett til liv som en gammel sirkushest.

Ifølge Thomas har tilbakemeldingene fra dommerne vært gjennomgående positive, både på auditionrundene og dommercampen. Spesielt Alex Rosén har latt seg imponere.

— Han holdt en liten tale for oss når vi fikk beskjed om at vi hadde gått videre til semifinalen. Han fortalte at vi hadde rørt dommerne i begge rundene og at det var som om vi var fra en annen planet. Først var jeg jo litt usikker på hvordan vi skulle tolke det, men han understrekte at det var positivt ment, sier Thomas, og ler.

«Mathilde fra Ramsøya»

Semifinalen går på direktesendt tv 20. mai. Da håper trioen å imponere dommerne og det norske folk nok en gang.

— Det føles da naturlig at vi fremfører et stykke som jeg selv har komponert. Det heter «Mathilde fra Ramsøya», og er en musikal som handler om mormor. Så håper jeg jo at folk, og da kanskje spesielt sørlendinger, setter pris på det og stemmer på oss.

PS. Også breakdanserne Yngvar Halvorsen fra Songdalen og Chenno Tim fra Hånes gikk videre til semifinalene sammen med dansegruppa «King Wings Crew»