Applausen var riktignok myntet på det flunkende nye portrettet som kunstneren Per Fronth har skapt, og som skal henge i byens politiske anegalleri i overskuelig fremtid.

Fast i blikket og med Kilden som bakgrunn skal Sørensen nå betrakte samtlige som kommer inn døren til politikkens hovedsete i Kristiansand. Verket ble avduket mens formannskapet hadde en pause i sitt møte, og vakte allmenn begeistring.

PORTRETTET: Slik har Per Fronth portrettert Per Sigurd Sørensen. Hva er din mening om portrettet? Si din mening nederst i saken. Foto: Torstein Øen

— Blandede følelser- Jeg har portrettert ham i lys av den tiden han var ordfører, sier Per Fronth til Fædrelandsvennen.

Som vanlig har han brukt fotografi som basis for bildet han har skapt.

— Kilden ble skapt i hans periode, med alt rabalderet det medførte, og overleveringen var noe av det siste han gjorde som ordfører. Samtidig har jeg latt halve ansiktet gli over i en form for maske. Politikk er jo en form for konsensusdrevet teater der folk spiller sine roller, forklarer han.

Hovedpersonen hadde selv fått lov til å plukke ut kunstneren som skulle portrettere ham:

— Det var med litt blandete følelser jeg gikk med på dette, men samtidig går jeg inn i en lang og fin tradisjon der samtlige ordførere fra ulike epoker er portrettert på rådhusets vegger, sier Sørensen til Fædrelandsvennen.

- Tydelig og direkte

Nå henger Sørensens kontrafei ved siden av portrettet av tidligere KrF-ordfører, nå Ap-politiker, Jan Oddvar Skisland. Det er et bilde som forårsaket et voldsomt lurveleven da det ble avduket. Paralleller ble trukket til 30-tallets førerdyrkelse, og Ap-politiker Terje Næss utropte Fronth til "kongen av kitsch".

Nå er Næss svært fornøyd med Fronths arbeid:

— Dette portrettet er det en helt annen kvalitet over. Det er ikke pretensiøst, men tydelig og direkte. Jeg er veldig fornøyd, sier han til Fædrelandsvennen.

Si din mening om Per Fronths portrett av Per Sigurd Sørensen: