KRISTIANSAND/OSLO: — Helt siden vi så dem på Hove har vi hatt lyst å ha Honningbarna på besøk hos oss i Lydverket, og da flere fra redaksjonen så dem i Trondheim etter Urørt-finalen, var det egentlig ikke noe tvil. Da handlet det bare om å finne en dato som passet dem og oss, sier programleder for musikkprogrammet Lydverket, Asbjørn Slettemark.

Støttende foreldre

I programmet, som ble spilt inn tidligere i uken, intervjues vokalist Edvard Valberg Haraldsen og trommis Anders Eikås blant annet om alt det å være tenåring og spille i band fører med seg - være seg musikalske helter, politisk engasjement eller behovet for støttende foreldre.

— Vi er vel det eneste norske rockebandet med egen foreldregruppe. Da vi begynte å spille konserter, kunne oppmøtet være heller dårlig. Da dannet foreldrene våre kjernegruppen, forteller Edvard i intervjuet.

Selv om det å fylle konsertlokalet ikke lenger er et problem, stiller mor og far fremdeles opp når Honningbarna entrer scenen. I følge Anders er foreldrene til Edvard i særklasse. Vokalisten utdyper:

— Pappa er han gråhåra rockeren som står og brøler midt blant publikum. Mamma er som regel likedan.

Musikalske helter

Bandet er etter hvert blitt vant til å spille på steder de egentlig ikke er gamle nok til å slippe inn på, men mangelen på gyldig identifikasjon hindrer ikke Honningbarna i å hente inspirasjon fra gamle helter. Deres versjon av Raga Rockers sin «Noen å hate» er blitt fast avslutningsnummer på konsertene. Å gi seg i kast med noe slikt tok de likevel ikke lett.

— Vi har alle hørt mye på Raga, og det er ikke til å stikke under en stol at de har inspirert oss mye. Da vi skulle covre «Noen å hate», var vi nesten redde. Man vil jo ikke ødelegge noe så kult, sier Anders i intervjuet. Og Edvard legger til:

— Ikke kødde med skaperverket.

Må levere varene

Asbjørn Slettemark har tro på de unge rockerne.

— Honningbarna kom ut av ingenting på fjorårets Hovefestival, da de imponerte stort med sin ivrige punkrock. Siden den gang har de tatt syvmilssteg som band, og framstår i dag med en selvsikkerhet veteraner kan misunne dem. De skriver fengende låter, sjarmerer i intervjusammenheng, og er et formidabelt liveband allerede, svarer Slettemark.

Han sier videre at det blir spennende å se hvordan de utvikler seg som låtskrivere, som ifølge musikkjournalisten og programlederen, er det feltet de har mest å gå på.

— Intensiteten og underholdningsfaktoren er der allerede, nå må de bare levere et helstøpt album som de kan dra på turné med, sier han.

Debutalbumet slippes 25. mars, og 18. mars legger de ut på turné sammen med Oslo Ess. Første spillested er på Kick Scene i Kristiansand.