– Nå må jeg ta på meg finstasen. Altså, man kan ikke komme som en lasaron i slike settinger, sier Kristian Landmark til fvn.no.

I kveld er det nemlig premiere på kortfilmen «Steinen fra stjernene» på Aladdin kino, som hanket med seg publikumsprisen under Film i Sør. Her står Landmark for både manus og regi, og filmen er hans debut som filmregissør.

– For aller første gang kan jeg invitere til min egen filmpremiere, og det er stas. Nå må jeg bare huske alle menneskene jeg skal takke i talen, sier Landmark.

Kortfilmen er spilt inn på Iveland, og fikk 160.000 kroner i støtte fra Sørnorsk filmsenter. Den handler om enkemannen Gustav (spilt av Knut Walle) som nesten går til grunne etter at hans kone døde. Fra å ha elsket arbeidet på gården, subber han nå bare rundt i huset. Men så får han et tegn fra sin avdøde kone, som ikke er fornøyd med det hun ser.

– Det blir spennende å se filmen blåst opp på kinolerretet. Og dette blir den første gangen mange som var med i filmen, får se den. Jeg er spent på å høre hva de synes, sier Landmark.

Den knappe fem minutter lange filmen vant publikumsprisen i filmkonkurransen Film i Sør forrige uke. De måtte derimot se seg slått når det gjaldt juryens pris, som gikk til filmen «Horisont», som er skrevet og regissert av Trond Arntzen.

– At publikum stemte oss fram, varmer i hjerterota. Samtidig er det bra å se at konkurransen bare blir hardere og hardere her på Sørlandet. Det er det beste som kan skje landsdelen, og det er først vi kan snakke om et filmmiljø, sier han.

Filmfotograf Marius Matzow Gulbrandsen er også med i filmen "Steinen fra stjernene", som ble spilt inn i vinter Foto: Kjartan Bjelland

Landmark hadde med seg filmfotograf Marius Matzow Gulbrandsen på laget. Han har vunnet flere internasjonale priser, over 70 filmpriser til sammen, samt nominasjoner ved både Cannes— og Sundance-festivalene. Nå håper Landmark at debutfilmen kan være begynnelsen på å sette sammen et filmcrew til større produksjoner senere.

– Jeg jobber som manusforfatter til vanlig, men dette har gitt mersmak. Nå vil jeg lage flere kortfilmer, så håper jeg å lage en langfilm om ikke så altfor lenge, sier Landmark.

Først skal han ha fokus på dokumentarfilmen om sjørøvertiden på Sørlandet: «Med rett til å kapre», som skal ta for seg kapertiden (1807 til 1814) i Kristiansand.