KRISTIANSAND : — Vi må både se om vi har tid og om vi har råd til å lage Supersonic neste år. Det vet vi ikke før kanskje om to uker, sier Toffen Gunnufsen. Ved siden av jobben som bookingansvarlig for Hovefestivalen, var han hovedmannen bak Supersonic Live på Kilden 17. og 18. juli i år. Med artister som First Aid Kit, Kurt Vile og Sivert Høyem, trakk festivalen 1400-1500 publikummere mot de rundt 3000 arrangørene hadde håpet på. Festivalen har bidratt til å sette Kristiansand på kulturkartet nasjonalt, men det er likevel usikkert om den blir noe av neste år.

Supersonic Live arrangeres av selskapet Toffenlive AS, og her eier Imperiet AS 50 prosent og Toffen Music Solution AS den andre halvparten.

Rihanna og Kiss

Toffen Music Solution er i sin tur eid av Gunnufsen selv, hans kone Kim Heidi Winther, Liv Johansen og altså Air Productions AS som har ti prosent av aksjene. Sistnevnte selskap har profilert seg sterkt det siste året, men ikke på en god måte. Air Productions eier alle aksjene i Air Oslo som gikk konkurs så det sang i sommer med Kollenfest. Rihanna og Kiss trakk ikke på langt nær nok folk, og den ubetalte sluttregningen lød på 27,2 millioner kroner. Samtidig eier Air Productions også alt i Air Stavanger som gikk konkurs med Rått & Råde-festivalen i sommer. Konsernets tredje festival, Døgnvill i Tromsø, har såvidt klart seg.— Vi har nok med våre egne problemer, så det er ikke aktuelt for oss å investere noe i Supersonic, sier styreleder Torgrim Lien i Air Productions. Han opplyser at investeringen er av ren finansiell art, og fant sted for rundt to år siden.

Avbrøt samarbeid

Dette bekreftes av Toffen Gunnufsen.— Jeg kjenner de gutta der (eierne Pål og Jon Eirik Jakobsen) fra samarbeid vi har hatt med Døgnvill. Da de kjøpte seg inn for halvannet år siden var det meningen at vi kanskje skulle gjøre noe sammen. Men det ble skrinlagt da de skulle arrangere Kollenfest samme uka som Hove. Da avbrøt vi samarbeidet, og det er nok ikke aktuelt å ta det opp igjen. Men vi kjenner hverandre privat og er venner for det, sier Gunnufsen som nå kikker på alternativer for Supersonic.

— Spørsmålet er om vi heller skulle hatt festivalen i slutten av mai i stedet for midt i juli. Det er kanskje mer fristende for publikum å bevege seg innendørs da, sier Toffen. Arrangementskostnadene var en av tingene som overrasket ham, og den opprinnelige planen om å sette opp utendørsscene ble fort skrinlagt

"Helhetsvurdering"

Styreleder i Toffenlive AS, Magne Aasheim Knudsen sier:

— Tallene etter Supersonic i år ble ikke all verden.

— Og det vil si? - Nei, det vil jeg ikke gå i detalj med. Men alle kreditorene har fått betalt.

- Blir det festival neste år?

— Det holder vi på å snakke om ennå.

- Hva avgjør om det blir festival?

— At vi har troa på det.

- Er det utsikter til friske penger?

— Skal en gjøre noe må en ha penger. Dette er en helhetsvurdering, sier styrelederen. Også han anslår at det vil gå to-tre uker før saken er avgjort.