KRISTIANSAND: — Det var utrolig gøy å få være med på et slikt show, og jeg følte det gikk bra, sier Julie Strømsvåg (26) til fvn.no på telefonen etter direktesendingen.

Hun forteller om noen nervepirrende minutter før sendingen gikk på lufta.

— Jeg var veldig nervøs. 20 sekunder før vi skulle på lufta kom ei sminkedame bort for å pudre meg i ansiktet. Hun så på meg med de snilleste øynene, og spurte "hvordan går det med deg?". Jeg må nok ha sett ganske bekymra ut da, ler Julie.

Slappet av på scenen

Med en gang hun kom ut på scenen, og gikk direkte fra Drammen teater til de norske hjem, slappet 26-åringen mer av.

— Publikum var med og klappa og lagde god stemning. I tillegg var salen intim og koselig. Det gjorde det hele mindre skummelt, og etter hvert glemte jeg kameraene, sier hun.

Hun roser medprogramleder Jon Hartvig Børrestad for hans innsats.

— Han var helt fantastisk og kul med meg, og fikk meg til å ta det med ro, sier hun.

Har lært mye nytt

De fleste kjenner Julies fjes fra TvSør og Fvntv. Det er første gang hun er programleder for et stort show som åpningen av håndball-EM.

— Det var noe helt annet enn å sitte i studio i Fvntv. Her var vi et crew på 40-50 personer som jobbet med showet. Det har vært lange dager med forberedelser, men alle har vært i godt humør og hatt det moro. Jeg har lært mye nytt av dette, sier hun.

Kristiansandsjenta mener hun kom gjennom åpningsshowet uten de store bommertene.

— Vi fikk noen utfordringer med tiden underveis, men det taklet vi bra. Det kan hende jeg gjorde noen småfeil som å se i galt kamera, men det oppdager jeg først når jeg ser opptak av showet, sier hun.

Lettet

Hun er glad for at ilddåpen hennes som programleder for TV2 er over.

— Nå kan jeg puste lettet ut. Det er som å lande etter en eksamen, sier hun.

— Jeg synes Julie klarte seg fantastisk bra. Hun ble kastet uti det, og besto med glans. Jeg har fått positive tilbakemeldinger fra folk både i og utenfor TV2 som har sett showet, sier redaksjonssjef i TV 2-sporten, Vegard Jansen Hagen, til fvn.no.

- En flying start

Han mener Julie opptrådte rolig og trygg på skjermen, og ledet showet på en ledig og proff måte.

— Dette var en flying start på hennes karriere i TV2, sier han.

Fra mars blir Julie å se som sportsanker i TV2, i tillegg til at hun skal være reporter.

Etter ilddåpen dro Julie videre til en middag med folk fra TV2 og sponsorer for showet. I morgen er hun igjen på plass i Fvntv.

— Jeg må ta bussen hjem sent i kveld eller natt, og så er det rett på jobb i morgen tidlig, sier hun.