MANDAL: Mandal Musikkforening underholdt i overkant av 1400 mennesker i helga med varieteen «Mens mi venter» som spiller på at kulturhuset snart bygges. Nå var stedet flerbrukshallen i Mandalshallen, som er godt egnet for et slikt arrangement med sin flotte akustikk.

Gjennom to timer svingte korpset — med hjelp av dyktige sangere og dansere fra kulturlivet i Mandal - innom filmmusikk og store slagere fra 1900-tallet.

Mandalittene stiller store krav til sitt korps, og lista ble lagt høyt etter forestillingen «Anything you can do» på Ballastbrygga for tre år siden. Så når musikalsk leder Alf Willy Vestergren og hans gjeng igjen setter opp et show, og i tillegg tar 250 kroner for å komme inn, forventer vi mye.

Haltet litt

Dette var utvilsomt bra, en godt gjennomført forestilling med godt samspill mellom aktørene. Men vi synes det haltet mellom numrene. Gimmicken med vaskekona som ryddet scenen fungerte bra til å begynne med, men etter en stund var det ikke så morsomt mer. Det ble ikke den flyten et slik show fortjener.

Første akt var nokså tam, med middelmådige numre - med to unntak: Bee Gees! Korpsets discospill, sammen med de tre guttas kostymer og sang, førte oss rett tilbake til 1970-tallet. Morsom var også Gro Gahre Hægelands ballettdans til «Nøtteknekkersuiten», før vi fikk se hennes sårhet i «Send in the Clowns» .

Heldigvis tok showet seg kraftig opp i temperatur i andre akt. Høydepunktet var Even Lohnes fantastiske operastemme. Lohne og Musikkforeningens flotte musikk ga oss frysninger på ryggen. Vi skulle gjerne hørt mer av den stemmen.

Imponerte

Vi lot oss også imponere av showets tolkning av «Which Witch», med praktfulle stemmer og flotte kostymer. Svein Lindland i djeveldrakt og Ulf Singstad som biskop var jo et syn for guder.

All ære til Alf Willy Vestergren og hans korps som våger å sette opp et show som dette. Mandal trenger slike kulturkrefter. Men de har selv bidratt til å ha et kresent publikum, derfor tåler de å høre at noe kunne vært bedre.

Til slutt: Hvorfor var det ikke laget et programhefte? Et show som dette skal selvsagt ha det liggende til publikum.

Likevel: Vi gleder oss til neste show fra Mandal Musikkforening!