KRISTIANSAND: Eva Albert har ikke ligget på latsiden foran årets arrangement i Olavsdalen, og kan nå stolt informere trofaste og nye deltakere at Arve Tellefsen er i boks til arrangementet 10. august.

— Kombinasjonen kultur, natur og tur er det som gjør arrangementet i Olavsdalen så spesielt. I tillegg til at alt er gratis, og at de kunstneriske bidragene er fra øverste hylle, sier Eva Albert, som har hatt hovedansvaret siden det første arrangementet i 2000. Albert brenner for det hun gjør, og synes det er gøy å jobbe med.

— Det er mye som skal på plass så jeg må være tidlig ute. Jeg setter stor pris på den positive dugnadsånden til både enkeltpersoner og organisasjoner. Det er aldri noe problem å få tak i folk som vil hjelpe til, sier hun.

Hun ønsker at kunst av topp kvalitet skal være tilgjengelig for et bredt publikum.

— Kombinasjonen med å ha det ute i naturen er fantastisk. Vi tar for gitt at vi kan ferdes fritt alle steder, sier Albert.

«Dagens» tekst blir skrevet og fremført av Paal-Helge Haugen, og vil speile samtiden. Siri Torjesen er solist, mens Ellen Sejersted Bødtker spiller harpe. Tellefsens konkrete bidrag kommer hun tilbake til.

— I tillegg til Wergeland er historiske navn som Bull og Bjørnson er knyttet til stedet, og det er flott å være med på å bringe den kulturelle arven videre, sier hun.

Eksempler på sanger som blir fremført er «Den første sommerfugl» og «Til min gyldenlak».

— Vi avslutter arrangementet med allsang av noen kjente Wergeland sanger, sier Albert.