Da The Gaslight Anthem ga ut andreplaten «The '59 Sound» i fjor ble de møtt med ekstatiske anmeldelser. Rolling Stone Magazine erklærte at bandet er intet mindre enn the band of our generation», og også her hjemme var anmelderne jevnt over svært begeistret for amerikanerne.

Springsteen

Brian Fallon, Alex Rosamila, Benny Horowitz og Alex Levine har holdt det gående siden 2005, og har blitt nødt til å venne seg til sammenligninger med Bruce Springsteen. Det hjelper selvsagt ikke at bandet er fra samme område som Sjefen vokste opp i New Jersey.

– Springsteen er umulig å rømme fra. Jeg er født i samme område og han er som Elvis for oss, uttalte Fallon nylig til musikkmagasinet Uncut.

Hove

Andrealbumet var representert på flere avisers årsoppsummering i fjor, og bandet har også fått et godt liverykte. Da er det kanskje ikke så rart at festivalens pressetalsmann Gaute Drevdal er godt fornøyd med bookingen.

– The Gaslight Anthem har allerede en solid fanbase i Norge, og de er et band vi regner med at flere kommer til å få øyne opp for i månedene frem mot festivalen, melder Drevdal i en pressemelding.

Tradisjon

Drevdal sammenlinger også The Gaslight Anthem med Springsteen, men nevner også nyere navn som The Hold Steady og The National som referansepunkter.

– For kjennere av amerikansk rock og punk er The Gaslight Anthem et forfriskende møte med tradisjoner, samtidig som de representerer noe tidløst og eget, mener Drevdal.

Bare dager etter Hoveopptreden skal bandet varme opp for The Boss i London. Hovefestivalen går av stabelen fra 22.-25. juni.