ARENDAL: — Jeg merker jeg blir voldsomt provosert av at det skal være mulig å kaste bort millioner av kroner, la være å betale regningene, for deretter å bare starte opp på nytt som om ingenting har skjedd, sier Robert Dyrnes i Buktafestivalen til Dagbladet .

I desember ble det klart at Hovefestivalen ikke var i stand til å karre seg ut av gjeldskrisen, og måtte dermed gå den tunge veien til skifteretten.

Men det gikk ikke mange dagene før en ny organisasjon ble stablet på beina under ny britisk ledelse. Til sommeren arrangerer Toffen Gunnufsen & Co. ny festival med briten Melvin Benn som eier.

- Stusset over kreditorliste

— Hove-konkursen lukter ren svindel, sier Behnam Farazollahi i Slottsfjellfestivalen til avisen.

Denne uken ble kreditorlisten etter Hove-konkursen offentliggjort. Jonas Prangerød i Øyafestivalen reagerer på at ingen punkter handler om festivalinnhold.

— Da vi så lista over kreditorer, stusset vi over fraværet av punkter som handlet om festivalinnhold, artister og artistrelaterte utgifter. Det syntes vi var pussig, sier Prangerød til Dagbladet.

Toffen Gunnufsen beskyldes også for systematisk å ha bydd over på artister før fjorårets festival.

— Hove brukte penger de ikke hadde, og ga faen i regningene. Målet var å knekke Quart, men i tillegg klarte de å knekke seg selv og samtidig presse prisene i været for alle andre, sier festivalsjef Robert Dyrnes.

Svarer på angrepet

Pressesjef i Hovefestivalen, Gaute Drevdal, innrømmer at festivalen har rotet med økonomien, men synes angrepene er ufine.

— Hovefestivalen har ny organisasjon, og en helt ny eier. Det er skuffende og trist hvis ikke Buktafestivalen unner Melvin Benn og Festival Republic en sjanse til å videreføre en av Norges beste og viktigste festivaler, sier Drevdal til Dagbladet.no.

Han avviser også at bookingsjefen skal ha overbydd på artiser.

— Når man booker band som Killers, MGMT, TingTings, Crystal Castles, Wombats, Duffy etc. før andre begynner å lukte på dem, sier det seg selv at prisene er lavere, ikke høyere. Men det kan jo være litt sårt for andre bookere å innrømme. Det var kun ett band Toffen betalte for mye for i fjor, og det var Band of Horses, sier Drevdal.

Drevdal hevder også at kreditorlista ikke inneholdt artiser fordi store artister skal ha forhåndsbetalt.