Jane Linn Gjestland dro sammen med syv andre deltakere til Japan, og ingen av dem visste hva som ventet dem der.

— Jeg ante ingenting, bortsett fra at jeg skulle til Japan. Jeg hadde aldri hørt om japanske gameshow, og fikk skikkelig sjokk da jeg skjønte hva jeg var med på. Hva er det som skjer?, tenkte jeg bare, forteller Gjestland.

Premiere i kveld

«Hjelp, jeg er med i et japansk gameshow!» har premiere på TV3 i kveld. Deltakerne blir sendt rett til TV Tokyos studio hvor gameshow-verten Rome Kanda står klar til å dytte dem ut i en rekke elleville japanske gameshow-konkurranser.

I alle konkurransene må deltakerne ikle seg ulike kostymer.

— Kostymene var helt latterlige, og hadde ingen sammenheng med konkurransene vi skulle utføre, ler Gjestland.

Kyllingdrakter

I den første konkurransen er deltakerne utkledd som kyllinger, og må frakte et egg over en vinglete bru med vann og isklumper under.

— Brua vinglet veldig. I tillegg stod de andre deltakerne og kastet risballer, egg og vannballonger på deg, og det var en vindmaskin som blåste deg bakover. Jeg ble helt utslitt av den konkurransen, sier Gjestland.

— Vi (deltakerne journ anm.) var redde for at vi kom til å slå oss i hjel, og ikke være i stand til å bevege verken bein eller armer. Derfor gikk vi ut og kjøpte en massasjemaskin etter konkurransen.

Den dårligste ryker ut

Gjestland forteller at alle konkurransene var ulike, og at deltakerne aldri visste hva som skulle skje. Selv om de fikk forklart reglene, dukket det alltid opp flere nye momenter underveis.

Det er to konkurranser i hver episode, først en hovedkonkurranse og så en elimineringskonkurranse. Den deltakeren som gjør det dårligst, ryker ut.

Stod fast i lim- og melblanding

- Hva er den sprøeste konkurransen du har vært med på?

— Det var nok da vi måtte spille amerikansk fotball i en lim- og melblanding. Jeg stod helt fast, og klarte ikke å bevege meg.

Hun er sikker på at hun får seg en god latter når hun ser showet på tv.

— Vi fikk se premieren på torsdag, og da holdt jeg på å dø av latter. Jeg lo nesten hele tiden under innspillingen også, så min latter vil nok høres mye.

Annerledes land

De åtte deltakerne bodde i et hus i en forstad til Tokyo under innspillingen. De fikk oppleve japansk kultur på nært hold, og fant raskt ut at det var helt ulikt fra hjemme i Norge.

— Jeg har vært i Japan en gang før, og er veldig fascinert av landet. Det er et kult land, og veldig annerledes. Folkene der er hjelpsomme, men har samtidig en hel masse regler de må følge. Du føler alltid at du gjør noe feil, du vet bare ikke hva. Det kan være noe så enkelt som å drikke av en brusflakse eller spise mat på gaten. Det er ulovlig, og å snyte seg på gaten er det verste du kan gjøre. Det fikk en av deltakerne erfare, ler Gjestland.

Hun angrer ikke på at hun ble med på tv-showet.

— Det var veldig intenst og slitsomt, men også utrolig morsomt. Det var absolutt verdt det.