KRISTIANSAND: Ni barnefilmer er med i konkurransen som arrangeres av Barnefilmfestivalen sammen med fvn.no. Filmene har ligget ute på vår nettside i en og en halv uke, og mange har benyttet anledningen til å se dem og stemme på sin favoritt.

Se alle filmene via lenkene nederst i saken.

For å stemme, sender du sms med kodeord «BARN» og nummeret på din favoritt til 03811. For eksempel «BARN 1» til 03811. Prisen er ordinær sms-pris fra ditt abonnement. Kun én stemme per mobilnummer.

For å beholde spenningen røper vi ikke hvilken film som leder avstemningen, men to av filmene som er mest sett på våre nettsider er film nummer åtte og ni.

Film nummer åtte, «Endelig ferie», har Sergio Cavallaro laget sammen med barna sine Gabriel Cavallaro (12) og Isabella Cavallaro (9), og vennene deres Paula Benitez (11) og Antonio Benitez (7).

— Jeg leste saken om konkurransen litt sent, så vi laget filmen på sparket, forteller Sergio Cavallaro.

Kaotisk før ferietur

Barna spiller en familie som skal på ferie. Filmen starter med at de ligger i senga og drømmer om ferien, akkompagnert av Abbas «I Have A Dream». Brått våkner de, og oppdager at de har forsovet seg. Da spilles «Mamma Mia» mens familien i fort film pakker bilen og haster av gårde. De kjører imidlertid fra moren.

— Vi ville at filmen skulle være litt humoristisk og ironisk, og vise at hvor mye stress og spenning det kan være når en familie skal på tur, sier Cavallaro.

Han samlet barna hjemme hos seg i Vennesla, og så brukte de tre til fire dager på å filme og redigere filmen ferdig. De brukte ting de hadde hjemme, blant annet kofferter og en gammel bil. I drømmeseansen i begynnelsen av filmen er det brukt opptak fra tidligere ferieturer med familien.

Har fått inspirasjon

Gjennom konkurransen har Cavallaro fått inspirasjon til å lage flere filmer, og barna har lært en del om å lage film.

— De synes det var veldig spennende, og at det var gøy å se resultatet, sier han.

Filmskaperne har stor tro på at deres kortfilm kan gjøre det godt i konkurransen, og har planene klare for hva de skal gjøre dersom de vinner førsteprisen som er en gummibåt med en fem hesters påhengsmotor, samt to måneder fri benyttelse av en familiebil i sommer.

— Vi har familie i Italia som kommer på besøk i august. Da er det greit å ha to biler for å komme oss rundt. Gummibåten kan vi bruke til å dra på fisketurer og korte turer i nærheten av der vi bor, sier Cavallaro.

Andrepremien er to dvd-spillere til baksetet i en bil, mens tredjepremien er ti kinobilletter.

Enya (2) finner pappa

Film nummer ni heter «Framme», og er laget av to år gamle Enya Røyseland med familie. Den viser Enya på gåtur fra hjemmet i Posebyen og ned til kinoen i Kristiansand, hvor pappa Ola Røyseland jobber som kinomaskinist og billettør.

— Det er kona mi som har filmet datteren vår. Hun sa bare «Finn pappa!», og så fant Enya veien ned til kinoen helt på egenhånd. Hun får utdelt en kinobillett av meg i billettluken, og går inn for å se en kinofilm. Når nedtellingen kommer på skjermen, er det jeg som setter i gang filmen, forteller Ola Røyseland til fvn.no.

Vil se filmen hele tiden

Han har redigert filmen med hjelp fra kona og datteren. Enya ble veldig fornøyd med resultatet.

— Hun kommer bort til dataen hele tiden og ber om å få se filmen. Hun er veldig glad i den, og synes det er morsomt å se seg selv, forteller Røyseland.

Han mener filmen deres er meget bra kvalitetsmessig, men tviler likevel på om de vinner konkurransen.

— Vi har nettopp flyttet hit til byen fra Oslo, og har derfor ikke så mange kjente som kan stemme på filmen vår. Jeg håper likevel at folk ser på den og gir sin stemme, sier han.

Variasjon

Barna og familiene som har sendt inn sine filmer har vært kreative, og det er stor variasjon blant de ni filmene. Film nummer seks er for eksempel en animasjonsfilm hvor det er brukt figurer i plastelina. Denne filmen lå dessverre uten lyd den første uken, men dette er nå fikset og du kan gå inn og se filmen.

Du kan fortsatt stemme på din favoritt blant de innsendte filmene frem til onsdag 29. april.

Disse filmene kan du stemme på:

(Klikk på lenken for å se filmen)

Film 1: Søppelmonsteret

Film 2: Familietur uten penger

Film 3: Kanoturen

Film 4: Vi som skulle på den stranda

Film 5: Slalåmbakken

Film 6: Familietur

Film 7: Utenfor hytta

Film 8: Endelig ferie

Film 9: Framme

For å stemme, sender du sms med kodeord «BARN» og nummeret på din favoritt til 03811. For eksempel «BARN 1» til 03811. Prisen er ordinær sms-pris fra ditt abonnement. Kun én stemme per mobilnummer.

Vinneren blir kåret under et show på Kristiansand kino denne dagen. Fvntv sender direkte fra kåringen, hvor alle filmene vil bli vist på kinolerret.