Myndighetene i New York, hvor 53-åringen Mark David Chapman sitter fengslet, begrunner avgjørelsen med hensynet til allmennhetens sikkerhet og samfunnets vel, melder Reuters.

Chapman soner en dom på 20 år til livstid for å ha skutt og drept eks-Beatles-medlemmet John Lennon da han sammen med kona Yoko Ono kom til leiligheten der de bodde på Manhattan 8. desember 1980. «Din atferd var skyld i en forferdelig tragisk hendelse som hadde innvirkning på mange individer. Din prøveløslatelse på dette tidspunkt vil derfor ikke være samsvarende med samfunnets vel og kunne undergrave respekt for loven.», het det i uttalelsen.

Klar i toppen

Chapmans rulleblad i fengselet har vært plettfritt siden oktober 1994, men i et intervju den gang sa han at han planla og utførte det «overlagte drapet på John Lennon med et hovedsakelig klart hode».

Oko Ono var ikke tilgjengelig for kommentar etter at nyheten om Chapmans avslåtte prøveløslatelse ble kjent.

Underskriftskampanje

Heather Groll, talsperson for New Yorks prøveløslatelsesmyndigheter, uttalte tirsdag at styret hadde mottatt en anmodning om å holde Chapman innesperret. Brevet var signert med 1100 underskrifter. I tillegg mottok de 50 brev som var imot Chapmans løslatelse. Tre brev talte til hans favør.

Chapman, som sitter bak murene i Attica-fengselet nær Rochester i New York, ble også nektet prøveløslatelse i 2000, 2002, 2004 and 2006. Han kan på nytt søke om prøveløslatelse i 2010.

Foto: AP/Scanpix