Det ble særdeles hett på kjøkkenet da Gordon Ramsay skulle stramme opp to restauranter i januar.

I sitt spesialprogram «Gordon Ramsay's Great British Nightmare» påChannel 4 satt f-ordene løst over to timer.

51 klager

Ofcom, som er Storbritannias regulerings— og konkurransemyndighet for kommunikasjonsindustrien, mottok 51 klager etter sendingen, og har nå behandlet saken.

Brudd på paragraf 2.3 konkluderer rådet - der det heter seg at materiale som kan være støtende må rettferdiggjøres av sammenhengen - noe rådet ikke fant grunnlag for.

Sjokkerte seere

I en av de mest aggressive seansene faller 30 sterke banneord i løpet av to minutter. På de første 40 minuttene brukes det såkalte f-ordet 115 ganger.

«For aller første gang....finner jeg meg selv totalt sjokkert...det ser ut som at det bannes i nesten annethvert ord» sier en av klagerne til Ofcom.

«Jeg er en stor fan av Gordon Ramsay men det var rett og slett for mye banning i dette programmet. Det var flaut og uhøflig, og jeg måtte skru av» sier en annen av klagerne i følge Ofcom.

Ble sendt for tidlig

Programmet ble sendt klokka 21 på kvelden, og Channel 4 tar nå selvkritikk på at showet ble sendt for tidlig.

— Vi respekterer, med tanke på språket som ble utvist i første del av programmet, at vi skulle sendt det senere på kvelden, sier en talsmann for Channel 4 til BBC .

— De ekstreme utfordringene for Ramsay i programmet ga mange opphetede diskusjoner. Men Gordon hadde ingen intensjoner om å støte noen, og er lei seg hvis Channel 4 sin sendetid av programmet har fornærmet noen seere, avslutter talsmannen for Channel 4.