De tre damene topper listene for den 40. NAACP Image Awards (National Association for the Advancement of Colored People), og må kjempe mot hverandre både i kategorien for beste kvinnelige musikkartist, beste musikkvideo og beste kvinnelige birolle når årets priser skal deles ut.

Keys og Hudson forsvarer sin innsats i «The Secret Life of Bees», og Knowles kjemper for sin innsats i «Cadillac Records».

I tillegg er både «The Secret Life of Bees» og «Cadillac Records», som også har Adrien Brody, Gabrielle Union og Mos Def på rollelisten, nominert i klassen for beste film.

De to filmene er nominert i sammen med Will Smiths «Seven Pounds», regissør Spike Lees «Miracle at St. Anna», og Tyler Perrys «The Family That Preys».

Prisras til Keys

Alicia Keys fikk prisen for beste album både i 2002 og 2008, og har flere år fått for beste sang, i fjor for «Like You'll ever See Me Again». Hun har de tre siste årene fått for beste video. I 2002 fikk hun også prisen for beste nykommer, og i 2004 og 2006 for beste kvinnelige artist.

Beyonce Knowles har fem ganger fått pris for beste duo/gruppe som medlem av Destiny's Child.

Jennifer Hudson fikk i 2007 pris for beste kvinnelige birolle i «Dreamgirls».

Klart i februar

Vinnerne av NAACP Image Awards blir offentliggjort 12. february.