Ewan McGregor kan se tilbake på en omfattende karriere etter det internasjonale gjennombruddet med "Trainspotting" i 1996. For mange er han kanskje mest kjent som den unge Obi-Wan Kenobi i Star Wars-serien, og han kan skilte med flere utmerkelser fra blant annet Bafta og MTV Movie Awards. Selv mener han imidlertid at hans ferdigheter som skuespiller blekner sammenlignet med Daniel Day-Lewis.

Ønskeliste

I et intervju med Los Angeles Times blir McGregor bedt om å ramse opp folk han kunne tenke seg å samarbeide med.

– Jeg har aldri jobbet med Johnny Depp, og det kunne jeg virkelig tenke meg. Kate Winslet. Rebecca Hall. Daniel Day-Lewis? Jeg vet ikke. Jeg tror jeg hadde likt å jobbe med ham, sier McGregor.

Når han blir bedt om å utdype ambivalensen i forhold til sin britiske kollega svarer han følgende:

– Daniel Day-Lewis har ofte fått meg til å ville gi opp skuespilleryrket. Hver gang jeg ser ham tenker jeg "hva er vitsen? Det var det. Det er ikke noe poeng i å fortsette", sier han.

McGregor forteller at han så kollegaen i filmen "Min fars navn" og tenkte at hans eget virke som skuespiller var ferdig.

— Det er ingen måte jeg kan bli så god, og det er så deprimerende, forteller han.

Geiter

I januar kan norske kinogjengere oppleve McGregor i filmen "The Men Who Stare at Goats". Der spiller han en reporter som snubler over litt av et skup da han møter en spesialagent i George Clooneys skikkelse. Reporteren avdekker et topphemmelig militært prosjekt der soldater bruker psykiske krefter til å hamle opp med fienden.

Polanski

McGregor har også medvirket i Roman Polanskis uferdige film "The Ghost". Der spiller han mot Pierce Brosnan. Polanski ble arrestert i Sveits i september med bakgrunn i en amerikansk arrestordre fra 1978. Regissøren flyktet fra USA samme år, og har siden bodd i Frankrike. Hva som skjer med filmen er foreløpig ikke avklart.