OSLO: – Sangen er om bistandsarbeidet mitt i Øst-Europa, som er mitt hjertebarn. Hvis jeg kan treffe noen hjerter med sangen betyr det enormt mye for meg, sier kristiansanderen.

Sangen «Eastern Wind» skrevet av Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles, er laget spesielt for Sødal. Den handler om hans engasjement i Moldova og er veldig personlig for ham.

– Jeg entret scenen i Bodø med én tanke – å være meg selv. At folk likte meg og sangen så godt at de stemte meg videre til finalen var over all forventning, sier Sødal.

Bestemt

– Jeg går mine egne veier, og har fått noen hevede øyenbryn når jeg ikke vil danse etter notene, sier Sødal.

Han har blant annet nektet å svare på NRKs faste spørsmål til postkortinnslaget.

– Jeg vil ikke stå foran kamera og fortelle folk at de skal stemme på meg fordi jeg er best, sier han.

– I Bodø var jeg mer foran scenen enn bak, sier Sødal.

Mens andre deltakere bet negler bak scenen i pausen, dro Sødal med seg Ingebrigtsen og Rølles ut i salen for å rocke til Ketil Stokkans «Romeo».

– I finalen er jeg det sjuende innslaget, så det gir meg god tid til å få med meg showet, sier han.

Om kristiansanderen får sjansen til å riste rockefoten under den internasjonale finalen i Beograd 24. mai, er opp til seerne.

– Det blir stort å få stå på Spektrum scene. Salen rommer flere tusen mennesker, og det er ikke hver dag en får oppleve noe sånt, sier Sødal.

Selv om hverdagen er hektisk koser han seg godt i Oslo. Garderoben er større enn leiligheten hans og alle deltakerne har et godt forhold til hverandre.

– Jeg synes det var ekstra gøy at Ole Ivars gikk videre på onsdag. Jeg har fått skikkelig sansen for de guttene, sier Sødal.

Han synes det er fint med rom for forskjellige musikalske uttrykk.

Har tro på Andersen

Sødals store favoritt blant de andre deltakerne er Ann-Mari Andersen med sangen «Ándagassii». Teksten er skrevet av Andersen selv, og melodi er laget av mandalitten Stein Austrud.

– Jeg synes det er en skikkelig velprodusert låt. Ann-Mari er veldig flink og hun har noe spesielt ved seg, sier han.

I tillegg til å ha jobbet med flere kjente navn som D’Sound, Ailu Gaup, Oslo Groove Company, Vidar Johnsen og Beady Belle, er komponisten Stein Austrud en av Sødals faste pianister.