Forretningsmagasinet Forbes har kåret de 100 mektigste kjendisene, og overraskende for enkelte er det nok at Angelina Jolie troner aller øverst på listen etter å ha danket ut Oprah Winfrey som toppet listen i fjor. Winfrey ble skjøvet ned til andreplass, på tross av at hun 275 millioner dollar på underholdningsimperiet sitt.

Rik

Som gift med Brad Pitt og dermed den ene halvdelen av kjendisparet Brangelina er Jolie stadig i medienes søkelys. Kassasuksesser som «Gone In 60 Seconds» og «Tomb Raider» gjorde henne til en internasjonal stjerne på begynnelsen av dette tiåret, og siden den gang har hun spilt i flere storfilmer, blant annet «Alexander», «Mr. & Mrs. Smith» og «Wanted».

Liste

Forbes viser til at Jolie har sopt inn 27 millioner dollar på filmene sine det siste året, og at mediefokuset på henne og familien er enormt. Ektemannen Brad Pitt må finne seg i å være nummer ni på listen. Blant årets nykommere på listen finner vi Twilight-forfatteren Stephanie Meyer, countrysangeren Taylor Swift og sist men ikke minst president Barack Obama. Listen baseres på en kombinasjon av inntekter og berømmelse.

Her er de 5 mektigste:

1. Angelina Jolie

2. Oprah Winfrey

3. Madonna

4. Beyoncé Knowles

5. Tiger Woods

6. Bruce Springsteen

7. Steven Spielberg

8. Jennifer Aniston

9. Brad Pitt

10.Kobe Bryant

Se hele listen på Forbes.com.