— 21 personer er pågrepet og vil få reaksjoner for ulovlig bruk av narkotika, oppsummerer lensmann i Meldal, Brynjar Einum, etter årets Storåsfestival.

Spanere og narkohunder

— Det er hovedsakelig hasj, men også kokain, amfetamin og noe tabletter, forteller lensmannen. Politiet i Meldal fikk i år forsterkninger fra Trondheim. Både spanere og narkotikahunder har trålet festivalcampen på jakt etter illegale substanser, sier Einum til adressa.no.

— Antall funn har sammenheng med ressursene som har vært tilgjengelige i år. Politiet har tatt dette alvorlig, mener Einum som ikke har informasjon om hvor store kvantum med narkotika som er beslaglagt. Han vil imidlertid rose festivalledelsen for å ha tatt tak i problemet.

— Arrangørene bortviste de som ble tatt, og det er et flott signal til publikum før neste år.

Ingen stikkvåpen

For øvrig melder Einum om en meget rolig festival i forhold til tidligere år.

— Det har vært en og annen «ørtæv», men ikke noe så alvorlig at det har blitt klassifisert som legemsbeskadigelse. Det er vi glade for. Vi har heller ikke beslaglagt stikkvåpen, som vi hadde flere forhold på i fjor. I forhold til tidligere år, er vi såre fornøyde, sier Einum som søndag formiddag var på festivalområdet for å tilby potensielle sjåfører en promilletest før hjemturen fra Storåsfestivalen.