KRISTIANSAND: — Jeg er kjempespent. Jeg håper virkelig at kristiansanderne skjønner hvilken verdensstjerne som kommer. Det blir nok et fyrverkeri av en konsert, sier Daniel Stamnes, leder for Kilden Kulturdrift.

Angélique Kidjo er en av artistene han og resten av staben har jobbet lenge med for få til Kilden. I november gjør Kidjo en eksklusiv turné i Norge, og spiller i Bærum og Kristiansand.

Mandag startet forhåndssalget, og Stamnes kan allerede melde om et godt salg. Torsdag starter det ordinære billettsalget.

- Symbol på kreativitet

I sitt nyhetsbrev skriver Kilden følgende om stjernen:

— AngéliqueKidjo er blitt et symbol på Afrikas kreativitet og energi.Konserten med Angelique Kidjo i november blir ethøydepunktmed hennes unike blanding av vestafrikanskarv, funk, jazz, soul og latinomusikk. Ingen er som Kidjo - og mange har et forhold til henne etter Nobelkonsertene, eller gjennom den massive hiten «Agolo». Senest i februar mottok hun sin tredje Grammy.

Neste uke spiller hun på Festspillene i Bergen.

— Jeg har ikke sett henne live før, men jeg har sett mange av videoene hennes. Og jeg vet at mange har høye forventninger til konserten i Bergen. Hun er en dreven musiker. Man får helt hakeslepp når en ser på hvilke musikere hun har spilt med, sier Daniel Stamnes.

Kjent aktivist

Kidjo er født i Benin, men bor og jobber i New York. Hun er kjent som både singer/songwriter og aktivist. Hun er spesielt kjent for sine musikkvideoer. Time Magazine har kalt henne «Africas premier diva», og BBC har henne på sin liste over de 50 mest ikoniske kvinnene fra Afrika. Og Forbes har henne på sin liste over de 40 mest innflytelsesrike kjendisene fra Afrika.

Hun har blant andre samarbeidet med Carlos Santana, John Legend, Bono og Alicia Keys.

Sist Angélique Kidjo var sist på Sørlandet under Canal Street i 2006.