Atomic Agency slapp i dag nyheten som vil glede alle norske fans av Leonard Cohen. 1. juli opptrer kanadieren på Bislett stadion i Oslo. Det blir første gang stadion-anlegget brukes til en konsert. Bislett stadion tar rundt 20.000 publikummere, og med tanke på Cohens status, bør han ikke ha nevneverdige problemer med å fylle de mange setene.

Femten år siden sist Cohen legger ut på verdensturneen 6. juni. I Skandinavia besøker han først Norge, så Sverige og Danmark de påfølgende dagene. Han har tidligere holdt ti konserter her til lands. Den første i 1976, den siste i 1993. Mandag kveld, amerikansk tid, ble Cohen en del av «Rock and roll hall of fame». Under en sermoni i New York ble han innlemmet i den eksklusive listen sammen med blant annet Madonna, The Dave Clark Five og John Mellencamp.

«Hallelujah» Leonard Cohen debuterte som musiker i 1967 med «Songs of Leonard Cohen». I alt har han gitt ut 17 plater, tre av dem samlealbum. 73-åringen har også gitt ut en rekke romaner og dikt siden 1956. Blant hans mest kjente sanger er «First we take Manhattan» og «Bird on the Wire». Han er også mannen bak sangen som har ridd radioen som en mare i diverse coverversjoner de siste årene: «Hallelujah». Siden Cohen lanserte sangen i 1984 har den dukket opp på platene til blant annet Rufus Wainwright, Jeff Buckley, Bob Dylan og selvsagt De nye gitarkameratene. I alt har godt over 50 artister og band laget sin versjon av sangen, med mer eller mindre hell.