Kinesiske myndigheter har truet med å svarteliste utenlandske artister som støtter tibetanernes frihetskamp.

Utsagnet kommer etter at Björk åpent støttet Tibet under en konsert i Shanghai forrige uke, melder nyhetsbyrået WENN.

Kommunistisk skall Selv om Kina nå opererer med åpent marked på lignende linje med kapitalistiske land i vesten, styres landet fremdeles av kommunistpartiet som desperat prøver å holde igjen den frie utviklingen på internett og tv.

Blant annet har søkemotoren Google blitt sensurert for kinesiske brukere.

Kina har styrt Tibet siden 1951 og myndighetene har advart om at de vil stramme inn kontrollen ytterligere for utenlandske artister.

Svartelister Tibettilhengere ulturdepartementet i Kina offentliggjorde en uttalelse på sin internettside fredag.

Der sto det: «Vi vil ytterligere stramme kontrollen rundt utenlandske artister som opptrer i Kina, for å kunne forhindre at lignende hendelser inntreffer i fremtiden.»

— Vi vil aldri tolerere noe forsøk på å skille Tibet fra Kina og vil ikke lenger ønske velkommen artister som bevisst gjør dette.

Björk ropte «Tibet» - En artist gjorde bevisst et underholdningsshow om til en politisk opptreden, noe som ikke bare var imot kinesisk lov, men også såret kinesiske publikummere, sto det videre i meldingen.

Björk ropte nemlig «Tibet» gjentatte ganger i løpet av låten «Declare Independence» på en konsert i Shanghai søndag, og har dessuten vist sin støtte for Tibets uavhengighet tidligere.