Activision Publishing og Logitech International gjorde det nylig kjent at de akter å innlede et samarbeid om å utvikle og markedsføre instrumentkonsoller til «Guitar Hero World Tour». Gitarspillet har blitt en gullgruve, og regnes nå som verdens bestselgende musikkbaserte videospill. Versjonen som slippes i høst er den første der spillerne også får mulighet til å spille trommer og synge, i tillegg til å herje med den kjente plastgitaren.

Logitech

Ifølge en pressemelding fra Logitech planlegger selskapet å tilby instrumenter av høy kvalitet for alle de aktuelle spillkonsollene.

– Med Logitech vet vi at vi har funnet den rette partneren som kan levere hardware med topp kvalitet som kundene får oppleve med Guitar Hero, opplyser Charles Huang, visepresident innen forretningsutvikling for RedOctane i pressemeldingen.

Glede

Gleden skal etter sigende være gjensidig. Hos Logitech hevder de nemlig å være store fans av gitarspillet.

– Som store fans av Guitar Hero gleder vi oss til å knytte teknologi og design til Guitar Heros rettigheter. For noen år tilbake lanserte Logitech sine første high-end rattkonsoller som da forbedret racing-spillene betraktelig. Nå ser vi frem til å heve markedet for musikkbaserte videospill-instrumenter på samme måte, sier Bruce Lancaster, visepresident og administrerende direktør for Logitechs spillindustri.

Tall som amerikanske Rolling Stone Magazine nylig hentet inn viser at de to spillene «Guitar Hero» og «Rock Band» samlet hadde en omsetning på over en milliard dollar i fjor.