Mens spillentusiastiske bransje— og pressefolk køet opp i timevis for å prøve ut de heteste nye spillene fra de største produsentene, for eksempel prologen til «Grand Theft Auto 5» som ikke blir å få kjøpt i full versjon før i 2010, var det mye roligere og lenger mellom de interesserte på området «Game school area» i den gigantiske messehallen. Her var studenter fra de største dataspillinjene ved japanske universiteter tungt representert med sine arbeider.

Brokkolispillet

En av dem var Naohiro Yoshizawa, som er en av 3000 dataspillstudenter ved Japan Electronics College. Hans oppgave under messen er å presentere spillet som på engelsk heter «A lot of broccoli», som han har laget sammen med flere av sine medstudenter.

I forhold til andre spill som presenteres på Tokyo Game Show er spillet på steinaldernivå: endimensjonal grafikk og enkle figurer er førsteinntrykket. Naohiro viser ivrig hvordan en kan velge historie- eller kampmodus ut fra en enkel meny. Spillet skal spilles av to personer samtidig, og målet er å kare til seg mest mulig brokkoli.

— Selv om spillene vi presenterer her er teknisk enkle, får vi vist fram ideene våre, historieutvikling og andre ferdigheter, sier Naohiro.

For studentene er Tokyo Game Show muligheten til å knytte kontakten med framtidige arbeidsgivere eller en mulighet til å få solgt konseptene sine til produsenter for videre utvikling.

Treningsapparat

En annen teknisk innretning som får stå ganske bra i fred for dataspillentusiastene ser ut som en forvokst variant av en småbarnsleke. En fargeglorete boks med poengdisplay har fire «dyr» i fothøyde som kommer ut i ulike intervaller og hastigheter. Målet for den som sitter i stolen er å sparke disse inn igjen så raskt som mulig for å få mest mulig poeng.

— Dataspillentusiaster skal også blir gamle og dårlige til beins en dag. Dette er et treningsapparat for eldre som er dårlige til beins eller for folk som må trene seg opp igjen etter slag eller skade. Her trenes både styrke og koordinasjon, og på kjøpet får du muligheten til å måle framskrittene dine ved å oppnå stadig høyere poengsummer, lokker representanten for produsenten Namco.