Tidligere supermodell Vendela Kirsebom, kjendisstylist Jan Thomas og 15 unge modellhåp sparket igang sesonges første episode av «Top Model» mandag. Serien er inne i sin sjette sesong, og tallene fra premieren viser at realityshowet står sterkere enn tidligere.

Mona Lisa Ibrahim fra Kristiansand deltar i programmet. Seerne kunne i går være vitne til at hun kom seg videre til neste runde. Les mer om Ibrahim her.

Ti prosent

TV3 melder at markedsandelen for «Top Model» var på ti prosent blant seere over 12 år. Seertallet endte på 154.000. Som ventet var de kvinnelige seerne mer interessert i modelshowet og det var kvinner mellom 15 og 29 år som var den største seergruppen. I forkant av sesongåpningen sørget den svenske fotografen Christian Coinbergh for å skape overskrifter da han oppfordret de unge modellene til å kysse under den første fotoseansen. Flere av de unge jentene tok dette ille opp.

TV3

TV3 nyter godt av at kanalens dekningsgrad har blitt betraktelig større etter at det digitalebakkenettet kom. Sesongpremierene på «Top Model» har aldri tidligere vært i nærheten av mandagens seertall. Kanalens andre premiere mandag, «Sykehuset», gjorde det også bra med 130.000 seere. Programmet hadde en markedsandel på 10,3 prosent blant alle seere over 12 år. Også her var det kvinner mellom 15 og 29 som var den største seergruppen. Presse— og informasjonsansvarlig Glenn Ø. Støldal i TV3 er naturlig nok fornøyd.

– Dette er en sterk start for både Sykehuset og Top Model. Vi er godt fornøyd med at begge programmene hadde sine beste premieretall noensinne, og de stigende seertallene gjennom begge programmene lover godt for fortsettelsen, melder han i en pressemelding.