Redningen for de som foretrekker scratching av vinylplater foran hylende elektriske gitarer kan komme til å bli «Scratch: The Ultimate DJ». I en pressemelding fra Genius Products og Genco Interactive avsløres det også at produsentlegenden Quincy Jones III har hatt en finger med i spillet når det gjelder utviklingen av spillet.

Spill

I videospillene «Guitar Hero» og «Rock Band» trakterer brukerne som kjent plastversjoner av trommer, mikrofoner og gitarer. I «Scratch» skal man naturligvis bruke turntable, eller platespiller som enkelte fortsatt kaller det. Platespilleren i spillet kalles «the Scratch Deck», og den er utviklet av Numark, en av verdens største produsenter innen DJ-utstyr. Spillet skal etter planen bli tilgjengelig for de vanligste konsollene.

Fornøyde

«Guitar Hero» har blitt en gedigen suksesshistorie i spillverdenen, og produsentene av det nye DJ-spillet håper å oppnå det samme med hiphop som utgangspunkt.

— Vi er begeistret over å jobbe sammen med 7 Studios og Quincy Jones om å produsere et spill som har i seg den vitale energien av hiphop-kulturen, uttaler presidenten i Genius Products, Trevor Drinkwater, i pressemeldingen.

Han legger til at han tror spillet vil ta interaktive musikkspill et steg videre, og at det vil appellere til en fangruppe man tidligere ikke har nådd.

Jones

Også Quincey Jones III er fornøyd med spillet.

— Med den siste tidens suksess knyttet til musikkdrevne videospill og dominansen av urbankultur i ungdomsmarkedet er potensialet til «Scratch» uten grenser, uttaler han i pressemeldingen.

Jones III har blant annet arbeidet med artister som Tupac og Ice Cube, og han lover at spillet vil inneholde originalmusikk fra store internasjonale artister. Når spillet kommer på markedet er foreløpig ikke bestemt.