SØGNE: Agnethe B. Salvesen fra Farsund og Ole Magnus Skretting fra Vanse er med som deltakere i tv-serien, som produksjonsselskapet Strix har lagt ned 25 millioner kroner i.

Strix produserer "Farmen" for TV2, og fikk harde krav fra de 14 innbyggerne i Ny-Hellesund før de fikk lov til å starte produksjonen der. Lokalbefolkningen krevde at alle varer og tjenester til serien skulle kjøpes inn lokalt, og sikret seg dermed en meget lukrativ avtale med produsentene.

Mister seere

592.000 så onsdagens sending, mens ukefinalen lørdag hadde 429.000 seere. Over 300.000 seere forsvant altså i løpet av uken.

De 25 millionene Strix har spyttet inn i produksjonen må dekkes inn, og når seer-tallene daler så kraftig som de har gjort denne uken, kan det se litt mørkt ut.

Finalen sist mandag hadde 758.000 seere, det høyeste seertallet noen gang på en «Farmen»-premiere. Over halvparten av dem som så på tv valgte TV2-serien.

TV2 frykter ikke seer-flukten

— Dette er vi fornøyde med. Snittet den første uken er 595.000 seere, sier Jørund Rasdal Unneland, informasjonsmedarbeider i TV2. Han sier at mandagen alltid har vært beste dagen for «Farmen».

— Selv om lørdagen har lavere seertall er det ikke aktuelt å flytte ukefinalen til en annen dag, sier han.

Ny storbonde

Jørund Rasdal Unneland tror flere vil følge med hele uken utover i sesongen.

I «Farmen» sendes deltakerne til en gård der forholdene er som på tidlig 1900-tall. De skal overleve på gården, og en etter en må de reise hjem.

I mandagens program skal en ny storbonde velges, og flere av deltakerne er misfornøyde med valget. Enkelte blir så snytt at de nekter å jobbe.

Vinneren av «Farmen» kåres i siste program i mars. Programleder er Gaute Grøtta Grav.