«Iron Man» med Robert Downey jr. i rollen som playboymillionæren Tony Stark ble en gedigen suksess. Hovedrolleinnehaveren har takket ja til minst to filmer til i serien, og mye tyder på at Mickey Rourke er en av skuespillerne som skal spille skurk i oppfølgeren. Nå melder flere kilder, deriblant MTV, at selveste Scarlett Johansson har tatt på seg rollen som den russiske superspionen Natasha Romanova, bedre kjent som Black Widow.

Dårlig deal?

Johansson tar ifølge imdb.com over for Emily Blunt som spilte Black Widow i fjorårets «Iron Man». Blunt skal ikke selv ha valgt å stå over runde to. Ifølge Nikki Finkes blogg på deadlinehollywooddaily.com skal årsaken til at hun ikke blir med videre være at hun har forpliktelser overfor Fox, og at filmselskapet forlangte henne med i «Gullivers Travels» med Jack Black.

Ifølge samme blogger har Johansson gjort en dårlig deal økonomisk sett, i motsetning til Rourke som skal ha fått seg en klekkelig sum slanter.

Skurk

Black Widow debuterte i tegneserien om Iron Man i 1962, og har siden vært en mye brukt figur i Marvels tegneserieunivers. Hun startet karrieren som skurk, men hoppet av og ble med på heltelaget.

Klar i 2010

Regissør Jon Favreau skal ha «Iron Man II» premiereklar i 2010. Downey jr, Rourke og Johansen får følge av en håndfull andre kjente skuespillere. Både Samuel L. Jackson og Gwyneth Paltrow har takket ja til roller. Ryktene vil ha det til at også Tim Robbins har gjort det samme. Paltrow var også med i den første «Iron Man».