Madonna har i store deler av sin karriere vært nesten like kjent for sine mange provokasjoner som for musikken sin. Det er bare å minne om abortdebatten i kjølvannet av «Papa don't preach», hennes kyndige behandling av en flaske i dokumentaren «Madonna — Truth or Dare», kritikken fra hinduer etter «Ray of Light», utgivelsen av boken «Sex», eller de nylige adopsjonsakene for å vise at musikk og kontroverser har gått hånd i hånd gjennom karrieren. Terskelen for å sjokkere er imidlertid en god del høyere i dag enn det den var da hun ertet på seg den katolske kirken med videoen til «Like a prayer» i 1989. Nå møter hun likevel fornyet motstand fra katolske krefter når hun tar sin pågående verdensturné med seg til Polen.

Walesa

Superstjernen besøkte Norge 28. og 30. juli og turneen fortsetter til begynnelsen av september i Europa. Ifølge den britiske avisen The Times reagerer nå polske katolikker på at Madonna spiller i Warzawa 15. august. Denne datoen er nemlig merkedagen for Jomfru Marias opptagelse i himmelen. Tidligere president og fredsprisvinner Lech Walesa reagerer kraftig på konserten.

– Det er en satanisk provokasjon, sier Walesa ifølge avisen.

Katolisismen står svært sterkt i Polen, og 15. august er er stor merkedag. Ifølge nettstedet katolsk.no skal Maria ha reddet det polske folk ved flere anledninger, blant annet fra svenskene på 1600-tallet.

– Jeg er en troende mann og ber om at slike arrangementer ikke finner sted på så viktige merkedager i min religion, sa Walesa.

Ifølge The Times samles nå katolikker til bønn i sentrum av hovedstaden hver dag. Der ber de om guds hjelp til å stoppe konserten.