KRISTIANSAND: — Vi skal være i eliteserien neste år. Det blir ingen mellomting. Vi kan ikke selge folk en Lamborghini og la dem prøve en Skoda, sier Arild Buli til Fædrelandsvennen.

I går fikk Kristiansands-investoren og hans kompanjonger tilslaget på Quart-restene for en foreløpig hemmelig kjøpesum.

Buli har Quart i blodet. Han var med å redde festivalen økonomisk to ganger, i 1994 og 1996, og var med i ledelsen fram til 2003. Da ble han og kompanjong Trygve Eftestøl tvunget ut av det nyvalgte styret etter kritiske medieoppslag om deres rolle i festivalen.

Samme navn og tid

Stikk i strid med alle ”forståsegpåere”, deriblant Hove-sjef Toffen Gunnufsen og eks-pressesjef i Quart, Pål Hetland, blåser han nytt liv i den konkursrammede, gamle storheten.

— Nå får byen og næringslivet nok en sjanse til å si om de vil ha festivalen. Vi begynner med blanke ark, sier Arild Buli, som tror byens hittil dovne næringsliv og ditto publikum har fått en kraftig vekker etter Quart-konkursen.

Navnet blir Quartfestivalen, tidspunktet etter alle solemerker den samme juli-uka, men bookingbudsjettet langt høyere: 15-20 millioner kroner og store headlinere, i tillegg til de nye og uoppdagede.

Buli mener fortsatt Kristiansand har de beste rammebetingelser: En naturperle med et fremragende konsertamfi, omsider (ble bygd i fjor), fem minutters gange fra sentrum.

— Verktøyet ligger der, vi må bare sette et navn på scenen som trekker 15.000-20.000, sier en selvsikker Buli.

Investoren mener Quart fortsatt er en sterk merkevare, både innenfor og utenfor landets grenser. Så sent som i mai var Quart (og Hove) blant de 22 mest spennende festivalene i Europa, i en kåring hos The Times.

— Så fort vi er på banen igjen, tror jeg det gamle raskt blir glemt. Jeg tror det er plass til alle, men hver festival må lage sin oppskrift, sier Buli.

— Men frykter du ikke kredstempelet som Hove har overtatt fra Quart?

— Det hele handler om hvilke spillere du har på banen.

Quart-ånden

Investoren ser ikke for seg en ny profil, tvert imot vil han tilbake til røttene.

— Ånden i gamle Quart var: De som har noe å gi fremdeles, eller de nye, sier Buli.

Men han har lite godt å si om festivaldriften siste par år, det har vært ”halvgjort”. Han sammenligner med å fjerne alle kirurgene fra operasjonssalen, gi noen blåruss et eksemplar av boken ”Kroppen din” og la dem gjøre jobben.

Investoren ber nå kommunen være smidig, og næringslivet rause.

— Jeg lærte på handelsskolen at om jeg tjente 350.000 kroner, og det kostet meg 100.000, var det god butikk.

Buli har med seg kompanjong Truls Eriksen i Quart-satsingen. Han vil verken bekrefte eller avkrefte om Morten Andreassen, artistmanager og kronprinsvenn som har sittet på Quart-rettigheter i en årrekke, er med på laget. Andreassen svarte ikke på henvendelser i går kveld.

Quartfestivalen hadde i år et bookingbudsjett på 9,1 millioner kroner. Da konkursen var et faktum 6. juni hadde taksameteret stoppet på 13,6 millioner kroner, en snau million unna fjorårets 14,5 millioner.

Bobestyrer Øystein E. Krabberød er fornøyd med budet fra Buli og co. Blant sju interessenter sto det til slutt mellom to, som ville ha rubbel og bit i boet.

— Jeg har en god følelse for at vi har fått det maksimale ut av det, sier Krabberød.

Gjelden i Quart er på 4,5 millioner kroner, mens det sto 1,6 millioner på bok før gårsdagens handel.

Har du forslag til band som kan trekke godt med folk? Si din mening i debatten!