KRISTIANSAND: Usikkerheten blir ikke mindre av at Nordgårds svoger Lars Olav Vartdal jobber for bedriften Blekksprut i Oslo, som står bak Quart Games.

– Folk kan spekulere seg grønne, men jeg har kjørt med helt åpne kort når det gjelder dette, sier Daniel Nordgård.

Vartdal er produksjonsleder i Blekksprut som i fjor høst fikk tilslaget på en «pakke» da de solgte Quartfestivalen nytt webdesign sammen med ideen om skatekonkurransen Quart Games.

– Vi tente veldig på skatepakken Blekksprut la ved, sier Nordgård.

– Ingen sammenheng Den avgåtte festivalsjefen fastholder at det ikke var noen sammenheng mellom familieforholdet han har til svogeren Lars Olav Vartdal og det at Quartfestivalen skrev kontrakt med oslofirmaet Blekksprut.

Det var i utgangspunktet kristiansandsfirmaet Dale + Bang som i fjor fikk tilslaget da Quartfestivalen skulle ut og finne samarbeidspartner på kommunikasjon. Men fordi Blekkspruts skate-idé var så bra, ble ifølge Nordgård web-delen trukket ut av avtalen med Dale + Bang. I stedet fikk Blekksprut i Oslo denne oppgaven – sammen med prosjektet å avvikle Quart Games.

Ukjent familieforhold Det at svogeren Lars Olav Vartdal er produksjonsleder i samme firma har ifølge festivalsjefen ikke noe med saken å gjøre.

– Jeg kan ikke si noe om det. Dette må du spørre Daniel Nordgård om, sier Morten Johansen som er konseptutvikler i Blekksprut.

– Jeg har spilt med åpne kort hele veien, sier Daniel Nordgård.

For Quarts styreleder Steinar Olsen er familieforholdet ukjent.

– Jeg har ikke hørt noe om dette, selv om det kanskje hadde vært naturlig å informere styret om dette. Samtidig må jeg si at det ikke ville fått noen betydning for våre beslutninger i saken, sier Olsen.

Nordgård anfører til dette at avtalen ble inngått under det forrige styret, da Magne Aasheim Knudsen var styreleder.

Magne Aasheim Knudsen sier på sin side at avtalen ble inngått i en hektisk periode i fjor, og at han i dag ikke husker at verken Quart Games eller Blekksprut var oppe til styrebehandling.

Ikke direkte Daniel Nordgård forteller at ingen kommunikasjon har foregått med svogeren Lars Olav Vartdal i sakens anledning.

– Vår kommunikasjon har hele tiden foregått gjennom Morten Johansen i Blekksprut, sier han.

Nordgård er selv gammel skater, og syntes ideen om en skatekonkurranse for internasjonale stjerner under festivalavvikling var helt strålende. Quart Games skulle i år bidra til å sette festivalen på kartet som en innovativ og urban festival, og festivalledelsen omtalte rullebrettlekene som «vår femte headliner». Lokket av en pengepremie på 30.000 dollar ble flere internasjonalt kjente skatenavn booket til Quart Games, og konkurransen ble frontet av Norges beste streetskater Henning Braathen. Festivalledelsen regnet med at Quart Games skulle selge like mange billetter som ett av festivalens musikalske hovednavn. Det som var enda bedre var at konkurransen ikke skulle koste festivalen noe, ettersom den skulle sponsorfinansieres.

Kostet Quart 850.000 Virkeligheten ble annerledes, for snart var Quart Games en hodepine for både festivalledelsen og dem som hadde fått ideen. Og da konkursen var et faktum sist fredag opplyste styreleder Steinar Olsen at Quart Games hadde kostet festivalen 850.000 kroner. Dette er bare en liten del av den totale sprekken i Quartfestivalen, som beløper seg til 8,5 millioner kroner selv med budsjettert billettsalg på 30.000. Krevde garantier i mai På grunn av store problemer med å skaffe sponsorer, krevde Quart Games for cirka en måned siden garantier fra Quartfestivalen for å fortsette arbeidet med arrangementet.

Daniel Nordgård bekrefter at han ble stilt overfor et ultimatum, og at Quart Games, som eies i fellesskap av Quartfestivalen, Blekksprut og Henning Braathen, fikk en garanti av festivalsjefen på 630.000 kroner.

Denne avtalen hadde aldri styreleder Steinar J. Olsen hørt noe om før Fædrelandsvennen fortalte ham det i går. Han mener festivalsjefen i så fall har gått ut over sine fullmakter.

– Vi hadde fått informasjon om at det var vansker rundt Quart Games, men styret satte to helt bestemte vilkår for utvidet engasjement fra Quartfestivalens side. Det ene var at vi skulle ha aksjemajoriteten i Quart Games. Det andre var at Blekksprut forpliktet seg til et toårig engasjement hvor de yter tjenester tilbake til Quart.

– Quartfestivalen er en musikkfestival, og da er det galt å bruke så mange penger på noe annet, sier styreleder Olsen.

På spørsmål om hvorfor avtalen med Blekksprut ikke ble signert, svarer festivalsjefen at den ble liggende i haugen på pulten hans sammen med andre ting.

– Både vi og de var innforstått med at en avtale skulle på plass, men vi rakk ikke å gjøre noe med det. Du kan sikkert finne en hel haug slike ting, og det er veldig, veldig lett å være etterpåklok, sier Daniel Nordgård, som i likhet med Quart-sjefer før seg har hatt en uhyre hektisk mai måned.

Nytt forsøk i Oslo Nå forsøker Blekksprut å avvikle Quart Games med det nye navnet Oslo Games 4. og 5. juli.

Daniel Nordgårds svoger Lars Olav Vartdal, som er bosatt i Oslo, tok ikke telefonen da Fædrelandsvennen forsøkte å ringe ham i går.

Snudde Sent på kvelden i går ringer Daniel Nordgård og hevder at det aldri ble gitt noen garanti, til tross for at både han selv og Morten Johansen har bekreftet dette tidligere på dagen. Også en tredje sentralt plassert kilde bekreftet i går både beløpet og at det dreide seg om en «garanti». Men i går kveld het det altså at garantien aldri ble formelt avtalefestet, i likhet med intensjonen om å skaffe Quart aksjemajoriteten i Quart Games.

– Altså gikk jeg ikke ut over mine fullmakter, fremholder Nordgård.

Sent på kvelden i går kunne også Morten Johansen bekrefte dette:

– Det ble aldri undertegnet noen garanti, sier han.

Like fullt ble altså 850.000 kroner bokført som tap på Quart Games.

– Det er skrevet ned som et absolutt «worst case scenario» av min regnskapsfører, sier Nordgård.

Quart Games:

— Skatekonkurranse i forbindelse med Quartfestivalen '08

— Skulle trekke store skate-navn til Quart

— Pengepremien var 30.000 dollar

— Skulle sponsorfinansieres

— Arrangert av Blekksprut fra Oslo

— Kostet Quartfestivalen 850.000 kroner i budsjettsprekk