KRISTIANSAND: — Vi har ikke gjort annet enn å skravle på bussen, men jeg fikk noen fine ideer i løpet av helga, sier Ronny Haugeland.

Bussturen gikk til Oslo, Figur Flint og sju andre band deltok på Musikkfest. Allerede samme dag kunngjorde han fra scenen at noe var i gjære. Til og med Aftenposten plukket opp denne tråden da de oppsummerte Musikkfest.

Siden ideen ble unnfanget lørdag formiddag, har guttene fått med seg flere støttespillere i musikermiljøet. James Band er med, det samme er Hanne Kolstø, Javels Ingunn Engen og platesnurrerene i Bird Flu Crew.

Louisfestivalen Natt til i går opprettet Haugeland gruppen ”Louisfestivalen” på Facebook. For det er selvfølgelig der det skjer. Der skriver han blant annet:

”Vi tar skjeen i egen hånd og arrangerer Louisfestivalen med eller uten hjelp. Fuck it, vi skal ha festival koste hva koste vil. Hovedårsaken for at dette skjer er at Figur Flint skal spille på Odderøya. Og skjer det ikke i regi av Quart, ja så gjør vi det sjøl.”

— Dette er min egoistiske, personlige grunn, men så har det ballet på seg, sier han.

Kamp i kjølevannet Han er klar over at flere kjemper om oppmerksomheten i kjølvannet av Quart.

— Det kan jo bli litt stress, hvis vi kommer opp der 2. juli og så er det ti andre som skal ha konsert samtidig, sier han. Haugeland regner imidlertid med at flesteparten av planene vil forvitre før det kommer så langt.

— Alle sier ”vi vil ha festival”. Vi lager festival. Vi er konkrete. Selv om vi ikke får lov, gjør vi det, sier han. Ole Marius Mathiassen er litt mer edruelig.

— Jeg tror jeg, Ronny og et par andre må ha noen møter. Vi må tenke igjennom konsekvensene og sondere terrenget. Det koster jo faktisk 30. 000 å leie Amfiet, og så må man søke om skjenkebevilling, sier han.

Gøyal greie Det er imidlertid flere skjær i sjøen. Blant annet har ingen spurt Louis, med etternavn Holbrook, hva han synes.

— Jeg tror ikke han blir forbannet, men jeg tror han blir veldig, veldig oppgitt, smiler Mathiassen. Han er Holbrooks barndomsvenn og arrangerte Louisfestivalen i 2003 og 2004. Den gang ble en haug lokale band invitert på svært kort varsel, og ble med fordi de syntes det var en gøyal greie. T-skjorter ble trykket, og festivalen fikk raskt kultstatus.

— Poenget er ikke å lage en ny Louisfestival, men å lage en festival i samme ånd, basert på dugnad, sier Figur Flint- saxofonisten. Alle de har spurt har vært positive, og vil være med.

Pinlig berørt Men Louis har de altså ikke spurt. Ikke enda. Fædrelandsvennen tar opp telefonen.

— Få med at jeg ikke har noe med dette å gjøre, sier en litt forlegen Louis Holbrook i den andre enden.

— Det er klart dette føles litt rart, sier han.

— Men du må da være enig i at det er et passende navn? Det er vel ingen som i dag arrangerer flere konserter enn du gjør i Kristiansand?

— Neiii, kanskje ikke akkurat nå. Jeg håper dette er ment som en honnør, og da er et jo kjempehyggelig. Jeg håper folk skjønner at det er en spøk, og jeg lurer på om jeg ikke skal holde meg inne den uka der, sier Holbrook. I går ettermiddag skulle gjengen ha planleggingsmøte.

— Der vi håper å få satt ting litt på plass, sier Ole Marius Mathiassen.

Louisfestivalen

  • Musikkfestival som er planlagt på Odderøya og Charlies 3.-4. juli

  • Arrangert i 2003 og 2004 av Ole Marius Mathiassen, til ære for Louis Holbrook.

  • Plukket fram igjen av Ronny Haugeland som et alternativ til Quart.

  • Haugeland og Mathiassen spiller begge i bandet Figur Flint som egentlig skulle spille på Quartfestivalen

  • I tillegg til Figur Flint er JamesBand, Hanne Kolstø og Bird Flu Crew klare for festivalen.