LYNGDAL: — 38 studenter, fra i begynnelsen av 20-årene til 80-årsalderen, har siden september i fjor deltatt på skolen innen fagene keramikk og skulptur, oljemaling og akttegning og -maling. Dette har resultert i at 50-60 arbeider skal stilles ut i kulturhuset ut denne uken, sier distriktsadministrator Nancy Henny Mathisen i Agder School of Art and Design i Lyngdal.

Skolen har hatt tilholdssted i et gammelt bakeri i industriområdet på Kvavik. Mathisen skulle gjerne hatt mer hensiktsmessige lokaler når den starter opp igjen for fullt til høsten, da også muligens med fagene film og foto.

— Vi vil forsøke å legge til rette det beste vi kan for skolen. Jeg er virkelig imponert over å ha sett arbeidene til studentene og den entusiasmen som blir vist, sier varaordfører Ingunn Foss, som mandag var til stede for å studere malerier, tegninger, keramikkarbeider og akvareller.

Studentene kommer blant annet fra Lyngdal, Mandal, Lindesnes, Farsund og Hægebostad. Undervisningen har pågått en kveld i uka.

Wenche Kristiansen fra Lyngdal er en av dem som sannsynligvis skal gå videre innen keramikk allerede til høsten.

— Jeg hadde fra før bare drevet litt med keramikk på hobbybasis. På skolen her har vi lært så mange teknikker at jeg har utviklet meg enormt, sier hun.

Noen av studentene var nybegynnere da skolen startet opp i fjor høst. Andre hadde drevet med enkelte kunstformer, men prøvde ut nye teknikker på kurset.

— Jeg har lært meg oljemaling, etter å ha drevet litt med akvareller fra tidligere. I begynnelsen var det frustrerende da jeg ikke fikk det til, men du verden så gøy det ble etter hvert, sier Irene Austbø fra Lyngdal, også hun fast bestemt på å gå videre til høsten.

<p/>

<b><font size="2" face="Verdana,Arial,Helvetica" color="#ff0000">Vil du lese mer? Se vår papirutgave.</font></b>