KRISTIANSAND: — Da vi reiste fra Gardermoen mandag kveld snudde jeg ræva til ham, og det kommer jeg alltid til å gjøre. Jeg vil spy bare jeg hører stemmen hans, sier Derek Allport til Fædrelandsvennen.

Mannen han snakker om er Reidar Helliesen (33) fra Stavanger. Mannen som det for tiden blir snakket om rundt lunsjbord over hele Norge.

— Det var flere som vurderte å banke ham opp, inkludert meg selv, sier en mektig provosert Allport.

Stemningen ved byggeplassen på Fagerstrand var en stund så hatsk at TV2 måtte hente inn ekstra vakthold for å unngå at reality-deltagerne skulle fly på hverandre.

— Jeg trodde vi meldte oss på et program som skulle bli familieunderholdning, det var i hvert fall det vi ble forespeilet, sier flekkefjæring Tone Fedog, kjæreste til Derek.

— Jeg visste at det ville bli intriger, men ikke at det skulle bli så voldsomt som dette, sier Derek.

Reidar, et scoop

«Fagerstrand - vi bygger en drøm» blir sett av omlag 500.000 nordmenn hver mandag og torsdag. Reality-seriens utgangspunkt var å samle 12 par som sammen skulle bygge et flunkende nytt hus.

Men:

TV2 hadde selv ikke i sine mest tabloide drømmer forestilt seg at intrigene på byggeplassen skulle bli så voldsomme.

— Reidar må ha vært et scoop for TV2, sier Derek syrlig.

Hver uke blir ett par stemt ut av serien, og det paret som sitter igjen til slutt vinner huset til en verdi av tre millioner kroner. Innspillingen er nå avsluttet.

— Det er godt å være hjemme i Flekkefjord igjen. Først nå merker vi hvor hardt det har tatt på både psykisk og fysisk, sier Tone Fedog.

Lange arbeidsdager på byggeplassen ble om kveldene etterfulgt av heftige krangler, voldsomme intriger, alliansebygging og avtalebrudd.

— Vi angrer ikke på at vi meldte oss på, for vi kommer ut av dette med rak rygg og med anseelsen i god behold, sier Derek.

Før han legger til:

— Når det gjelder Reidar, så kan jeg ikke begripe at han foran hele det norske folk er villig til å vise sine mange skitne sider. Jeg er helt forskrekket over den mannen, sier Derek.

Falsk og kynisk

Reidar, som de siste episodene har grått sine modige tårer i krangler med sine konkurrenter, er ifølge Derek det mest falske og utspekulerte menneske han noensinne har møtt.

— Hvis du noensinne håndhilser på den mannen så må du sjekke rett etterpå om du fortsatt har alle fem fingrene dine igjen, sier Derek.

Verken Tone eller Derek vil røpe hvor lenge de er med i serien, eller om de faktisk stikker av med hovedgevinsten. Fortsatt er bare fire av de tolv parene utstemt. Det er med andre ord mye god underholdning i vente.

— Når det gjelder Reidar så har de ikke vist de verste episodene med ham, sier Derek Allport.

Selv tente han også på pluggene ved én anledning.

— Du må vente til torsdag. Da får du se meg sint, ler Derek.

Tross de mange intrigene mener både Tone og Derek at de har hatt et flott og lærerikt opphold på Fagerstrand.

— Vi hadde faktisk mye gøy. Det overrasker og skuffer meg litt at TV2 viser såpass lite av arbeidet på byggeplassen. Det er litt for mye fokus på kranglingen. Folk må ikke glemme at vi jobbet fra morgen til kveld for å bli ferdig med ukesoppdragene. Det var utrolig hardt arbeid, sier Tone.

Neste program i Fagerstrand sendes i morgen kveld på TV2. Da skal et nytt par stemmes ut.