27. september braker det løs på Håndverkeren med Sissy Kraimbri.

— Salig blanding

— De leverer et skikkelig fyrverkeri på scenen, og gjør alltid fantastisk gode konserter, godt plassert i rockesjangeren. De er en salig blanding av Black Sabbath, Beastie Boys og Billie Holiday, sier Jan Kenneth Transeth, bookingsjef for Håndverkeren.

Han er nå ferdig med bookingen for høsten på Håndverkeren, og er allerede i gang med vinterbookingen:

— Det er ikke så mange nasjonale artister som slipper plater i høst, og derfor ble det mange regionale og lokale artister på programmet i høst. Det blir flere nasjonale artister etter jul, opplyser Transeth.

Han er godt fornøyd med programmet:

— Vi har et program med god bredde, og det skal være noe både for dem som liker rock, pop, blues, country eller americana.

Vil vise lokale talenter

Håndverkerens bookingprofil tar sikte på å ha en god blanding av nasjonale og regionale artister som appellerer til et publikum på 25 pluss.

— Vi ønsker at Håndverkerne skal være et visningssted for lokale talenter, og vi åpner nå mer opp for flere oppvarmingsband. Det blir veldig gøy å samarbeide med Sørveiv i november.

— Hvilke tre artister vil du trekke fram fra programmet?

— Sassy Kraimspri som er førstemann ut, også gleder jeg meg til konserten med Torgeir Waldemar som slipper plate i september, og konserten med Monica Heldal i november. Hun var her i fjor som en duo, men nå kommer hun tilbake med full besetning. Det blir gøy å se.

Folkemusikk

Ellers er det kanskje verdt å trekke fram et punkt som skiller seg ut på plakaten: en egen kveld med folkemusikk 24. oktober med KristiansandSpel- og dansarlag.

— Håndverkeren skal være et sted med stor takhøyde, og en relevant scene for musikkinteressert publikum i Kristiansand, sier Transeth.

Mens det er konserter hver helg i oktober og november, er det bare to konserter i slutten av desember, med Ragged Glory - A Tribute to Neil Young 27. desember, og A Tribute To Led Zeppelin 28. desember.

- Da starter julebordsesongen på Håndverkeren, og derfor blir det en pause fram til romjula.

God vinterstart

Vinteren 2014 var det nyåpning for scenen på Håndverkeren med tilhørende konsertserie. I snitt kom det rundt 100 besøkende på hver konsert.

— Det er et bra tall for en nyetablert konsertserie. Når det er konserter merker vi ofte at de som gjester Håndverkeren ender opp på konsert, selv om de ikke hadde tenkt til det og får seg en uventet konsertopplevelse.

— Hva slags forventinger har du til høstprogrammet?

— Jeg har gode forventninger. Vi har fått en fin kombinasjon av kjente og ukjente artister, og vi håper alltid at vi kan nå ut til enda flere.