OSLO: — Jeg holdt nesten på å gå ut av mitt gode skinn da jeg fikk beskjeden. Jeg er utrolig glad og stolt, sier artist og skuespiller Charlotte Qvale.

Etter at Qvale la ut musikken sin på Urørts nettside, har det gått slag i slag. Det førte blant annet til at videoen til låta «The Long Spin» ble plukket opp av MTV, og neste uke skal «One Move» spilles på radioen hver dag.

— Det som er så hyggelig med Urørt er at det er en veldig demokratisk kanal. Hvis folk liker det de hører, blir musikken trukket frem. At jeg nå er kåret til Ukas Urørt, betyr at folk liker det de hører. Jeg er også en av 20 finalister som konkurrerer om å få spille på Norwegian Wood, sier hun.

I mars spilte Qvale for fulle hus i Trondheim, Tromsø og Oslo, før siste Oslo-konsert som var 25. april. Men 30. juli kommer hun sørover for å spille under Tall Ship Races i Kristiansand, og 31. juli holder hun konsert i hjembyen Mandal i Kulturfabrikkens bakgård.

— Jeg gleder meg veldig til å spille på Sørlandet, og jeg jobber på spreng for å få ferdig plata. Etter planen kommer den så tidlig som mulig på nyåret, sier Qvale.