Kilder sier til magasinet People at Monjack var i gang med å planlegge en Europa-reise i dagene før han ble funnet død. Planene skal ha involvert svigermor Sharon, som har blitt boende i huset hans etter at skuespillerdatteren gikk bort. En venn av Sharon Murphy sier til People at det var hun som fant Monjack død – og at hun nå er svært nedbrutt. Dødsårsaken kan ifølge People være et hjerteinfarkt. Kilder hevder også at Monjacks helse var dårlig, og at han skulle hjerteopereres denne sommeren.

Da Brittany Murphy ble funnet død for fem måneder siden, gikk spekulasjonene høyt vedrørende Hollywood-parets medisin— og pillebruk, etter at det ble funnet reseptbelagte medikamenter i huset deres. Etter obduksjonen ble det klart at Murphys’ død skyldtes legemidler i kombinasjon med lungebetennelse og jernmangel.

Monjacks egen helse skal ha skrantet det siste året, og i januar sa moren hans, Linda Monjack, at sønnen var syk og hadde hatt et lett hjerteinfarkt. En talskvinne for politiet i Los Angeles, Mary Grady, sier en rettsmedisinsk gransking er i gang. – Det ble funnet noe reseptbelagt medisin, jeg vet ikke om det har relevans, men det blir gjort en obduksjon, sier hun videre. (©NTB)