KRISTIANSAND :"Hun synger så fint at problemer forsvinner" skrev Fædrelandsvennens anmelder, og slo til med en femmer til Anne Marie Almedals nye album "Memory Lane" for to uker siden. Siden da har også en rekke andre blitt imponert.

Bare femmere

Musikkmagasinet Gaffa, Firdaposten, Romerikes blad, Østlendingen og Adresseavisen har alle trillet femmere, mens NRK Sørlandet ga 8/10. VGs Morten Ståle Nilsen endte på sin side med en firer på terningen. "Vellyd. Men litt uforpliktende i all sin soignerte skjønnhet", skriver han i sin anmeldelse.

— Jeg er veldig fornøyd, det har vært mange fine tilbakemeldinger. Og jeg liker at de forskjellige anmelderne trekker fram forskjellige høydepunkter. Det betyr at det er noe for enhver smak på plata, sier

Almedal til Fædrelandsvennen. Og erkjenner at anmeldernes mottagelse ikke er uten betydning, selv for en rutinert artist.

— Det er vel noen som vil si at det ikke betyr noe, men jeg klarer ikke helt å stå for dét. Jeg får fortsatt litt vondt i magen når jeg åpner en avis hvor jeg vet at det er en anmeldelse. Likevel er det tilbakemeldingene fra publikum jeg setter aller mest pris på, og det er de jeg husker best, sier den plateaktuelle låtskriveren.

Live på nett

I tillegg til rosende ord i pressen, har Almedal hatt suksess med utsolgte konserter både i Kilden og på Hi-Fi-klubben i Oslo. Dessuten har hun spilt på "God morgen, Norge" på TV2 og i "Nitimen" på NRK radio. Nå er det også klart at "Memory Lane" skal utgis i Storbritannia i april. Et viktig steg videre for Almedal.

— Vi håper å få en del konserter der borte også. Så blir det spennende å se om vi får like gode tilbakemeldinger i England, som vi har fått her hjemme, sier hun.

Fredag spiller Almedal tre låter live på P2. Samme kveld gjør hun og Nicholas Sillitoe en unplugged-opptreden i studioet på Lumber, som streames direkte på livesending.no.

— Det er et fint format, og noe vi har tenkt på en stund. Det blir en intim setting som passer oss bra, slår hun fast.

Etter jul blir det flere lokale konserter fra Almedal, før hun begynner å sikte seg inn mot det britiske musikkpublikummet.