KRISTIANSAND : Rune Andersen kommer rett fra leseprøver til Den Stundesløse på Kilden. Litt sliten. Veldig sulten. Men han klarer ikke dy seg.

— Altzåå, Ari Behn kommer zelvfølgelig, for å znakke om...., begynner komikeren, med klassiske Ari-ztemte s-er, før han blir Davy Wathne noen sekunder. Sportsankeret som gjerne kan snakke til taket ramler ned, og enda litt lenger, om absolutt ingenting. Begge dukker opp i kristiansanderens repertoar til helgens lattergalla på Caledonien. Det samme gjør kjendis-macho-kokk Eivind Hellstrøm og en litt småbedugget statsminister Stoltenberg. Parodien av statsministeren er delvis basert på en 1. mai-tale fra 2008, der Stoltenberg virket å være i, vel, litt ekstra godt humør. Når det gjelder Behn og Hellstrøm, mener Andersen de er guds gaver til en komiker.

— For noen originaler! Du kan legge på så tjukt som bare det, men ingen klarer å toppe originalen. Min oppgave er å vri originalen til noe annet, ved å bruke mimikk, kroppsspråk og stemme, og gjerne si ting de kunne sagt. Men bare i privat lag, forklarer han.

Flau

Rune Andersen

Andersen har parodiert det meste av det som kan krype og gå av kjendiser de siste årene. Og da en inspisient fikk i oppgave å parodiere kristiansanderen, fikk han en liten leksjon i hvordan det føles å være på den andre siden.— Det var ganske fælt. For det var veldig bra, sier han.

— Hva tok hun deg på?

— Jeg har en del fakter jeg ikke er så bevisst på. Måten jeg beveger meg på og hvor jeg gjør av hendene. Så er det noe i måten jeg snakker på. Det går fort, så går det sakte, så blir det stille. Men nøkkelen var at hun tok fatt i sjenertheten som ligger i bunn. For jeg er egentlig ganske sjenert. Man skal være tøff i trynet når man står på scenen, men det kan være vanskelig når man egentlig ikke er det, sier Andersen, og innrømmer at han forstår at det ikke nødvendigvis bare er gøy å bli parodiert.

— Det var utrolig rart. Hun tok meg veldig på kornet, og jeg ble flau. Folk som blir parodiert må nesten si at det er en ære, men det er sikkert ganske grusomt også.

Kilden-bråk

Med på Lattergallaen på Caledonien fredag og lørdag, er også Jonna Støme, Christer Torjussen og Cecilie Steinmann Neess. Sistnevnte er kanskje kjent for publikum fra ferske opptredener i "Kollektivet" på tv 2 og "Løvebakken" på NRK, mens Støme og Torjussen er blant de mer rutinerte i faget. Andersen skal som vanlig gjøre både musikalske og verbale parodier, mens de tre øvrige skal gjøre standup. Til slutt skal kvartetten også fremføre en helt ny sang om Kristiansand.

— Den handler kanskje mest om oppfatningen folk har av sørlendinger, ikke hvordan de egentlig er. Ting går liksom litt saktere her, vi er visstnok litt trege. Så er vi jo en overmedisinert landsdel, og bibelbeltet må man ta inn over seg, sier Andersen, som også vil prøve å være tidsaktuell.

— Det er visst litt bråk i Kilden for tiden. Har jeg lest. Kanskje vi tar med det, sier han..

— Tør du det da, nå som du jobber der?

— Ja, jeg har allerede fått adgangskortet. Og jeg tror ikke det er noen i Kilden som ikke tåler såpass, smiler komikeren.