ARENDAL: Hovefestivalen presenterte i dag den svenske rapperen Timbuktu som den siste artisten til torsdagskvelden. Timbuktu har hatt flere låter inne på norske hitlister, mest kjent er kanskje "Det löser sig" fra 2005. Timbuktu, eller Jason Diakité som han egentlig heter, er blant Skandinavias mest respekterte rappere og han slapp nylig albumet "Sagolandet".

Torsdagskvelden på Hovescenen deler Timbuktu med Big Boi, DJ Quik og Robyn.

Rapperen fra Skåne i Sverige har lenge stått høyt på Hovefestivalens ønskeliste, og presseansvarlig Gaute Drevdal er svært godt fornøyd med å få dette på plass.

— Med Timbuktu inn på Hovescenen denne torsdagskvelden er det ikke til å unngå at dette blir en festkveld av dimensjoner. Vi føler at Timbuktu er den ekstra lille ingrediensen som skal til for å toppe fem års-jubileumet vårt, sier Drevdal.

Timbuktus norske manager, Gunnar Greve Pettersen, er også glad for at Timbuktu nå endelig er klar for Hoves fem års-jubileum:

— Vi er veldig glade for at dette gikk i orden og ser på det som et av de store høydepunktene under sommerens omfattende turnè. Jeg tror Timbuktu er en artist med et utrykk som treffer midt i kjernen av det Hovepublikummet vil se og høre. Når han i tillegg har med seg et av Skandinavias beste liveband i Damn, så tipper jeg det blir mye gåsehud på Hove denne kvelden, sier han i en pressemelding.