Se video av flash-moben på Sørlandssenteret over!

KRISTIANSAND: Handlende på kjøpesenteret fikk seg en kulturell overraskelse i området mellom matbutikken Ultra og Vinmonopolet fredag ettermiddag.

— Det handler om å nå ut til så mange som mulig og å bringe kulturen og Kilden til et sted hvor vi vet det kommer folk fra hele Sørlandet, sier Fredrik Landmark, arrangementsansvarlig og representant for Kilden.

Spinn med flash-mob

Dansere fra Spinn dansestudio i Kristiansand sto for en såkalt "flash-mob", som betyr en danseforestilling som gjøres plutselig og kommer ofte overraskende på publikum på et offentlig sted. Arrangementet hadde fått navnet "En smak av Kilden" og bød også på musikalske innslag fra sangeren Sarah Fullerton og elever ved kulturskolen.

— Programkatalogen for 2013 er nå trykket opp og tilgjengelig for lesing. I den forbindelse ønsker vi å få den ut til flest mulig potensielle publikummere. Vi fikk en invitasjon fra Sørlandssenteret om å gjøre noe Kilden-relatert under Oktoberfesten deres. Det tenkte vi var en fin arena med mye folk og inngikk et samarbeid, sier Landmark.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SENTERDANS: Spinn dansestudio stilte mannsterke opp på Sørlandssenteret fredag. Tre ganger utførte de en såkalt "flash-mob" for publikum. Foto: Torstein en

Fin arena

Han mener at det å blande kultur og kjøpesenter fungerer fint. Med to etasjer og store flater å utfolde seg på ble det nesten som et lite amfi hvor publikum kunne følge artistene som i en teatersal.

— Her får vi utnyttet kreativiteten og brukt arealet på best mulig måte, konstaterer arrangøren.

Ingen tvang

Landmark vil ikke prøve å lokke folk til Kilden ved hjelp av tvang. Det var derfor helt frivillig å få med seg en katalog hjem. I tillegg var det et poeng å få vist fram noe av hva dette dreier seg om. Derfor var alle som opptrådte også navn som står på programmet for Kilden 2013. — Grunnen til at det heter "En smak av Kilden" er jo nettopp fordi det skal være akkurat det. Det virker mer naturlig å gi ut et program ut ifra det som skjer på scenen. Vi ønsker at folk som er her skal få litt følelsen av Kilden her på kjøpesenteret, sier Landmark.

Storsatsinger i programmet

I programmet for Kilden 2013 står blant annet storsatsingen rundt 100-årsjubileet for allmenn stemmerett i Norge. En forestilling som blant annet skal direktesendes på NRK. Av større produksjoner kan nevnes den verdensberømte musikalen Evita og operaen Carmen, som først skal spilles Fjæreheia og deretter i fullversjon inne på Kilden. Og selvfølgelig blir det også en rekke innslag fra lokale kulturutøvere, hvor noen av dem fikk vist seg fram på Sørlandssenteret fredag ettermiddag.

— Det er fantastisk å få jobbe med våre lokale superstjerner i forbindelse med dette, sier Landmark.