KRISTIANSAND: 2. desember slippes «Arme Riddere» løs på kino over hele landet, men allerede nå kan du se en teaser til filmen.

Filmen kommer fra produsenten bak «Fritt vilt»-filmene, og er basert på en historie av Jo Nesbø.

Alt jeg ikke har sett, men har fryktelig lyst til å se på film, inkludert en helvetes shoot-out i en pornosjappe på Svinesund , sier forfatteren i en pressemelding.

De arme ridderne spilles av Kyrre Hellum, Mads Ousdal, Arthur Berning og Andreas Cappelen. Andre skuespillere er Henrik Mestad, Lena Kristin Ellingsen, Fridtjov Såheim, Anne Marie Ottersen, Jan Grønli og Peter Andersson.

Historien går som følger: Vettskremt og blodig våkner Oscar Svendson med en hagle i hendene i det som en gang var en anstendig strippebule ved Svinesund. Rundt ham ligger åtte lik, og foran ham står Kripos-etterforsker Solør og peker på ham med en pistol. For etterforskeren fremstår det klart at Oscar er den skyldige, selv om han hardnakket bedyrer sin uskyld.

Nølende begynner Oscar å fortelle den utrolige historien om fire karer som sammen fikk tolv rette i tipping og 1.739.361 kr i fanget. Pengene skulle raskt vise seg å være altfor vanskelig å dele på fire.

Dette har vært en utrolig morsom film å lage, et skikkelig overskuddsprosjekt. Arme Riddere er blitt en leken, fartsfylt og vanvittig spennende komedie , sier Martin Sundland, som sammen med Are Heidenstrøm produserer filmen.

«Arme Riddere» er en ekte røverhistorie man aldri helt vet hvor tar veien. Selv etter å ha sett filmen utallige ganger gjennom hele arbeidsprosessen, blir jeg stadig overrasket over hvor uforutsigbar og spennende den er , sier manusforfatter og regissør Magnus Martens, som også stod bak publikumssuksessen United (2003) og Folk flest bor i Kina (2001— co-regissør).