KRISTIANSAND: Noen artister beveger seg i musikalske landskap det er helt umulig å definere eller kategorisere. David Sylvian er i høyeste grad en slik type artist. Under Punktfestivalen er han en såkalt «Artist in Residence», som gir han muligheten til å gjøre omtrent akkurat som han vil i løpet av sine tilmålte minutter.

Instrumentalkonsert

I går avsluttet han kvelden på Agder teater med å spille det svært særegne instrumentalalbumet «Plight and Premonition», som han gjorde sammen med den tyske Can-bassisten Holger Czukay i 1988. Med seg på scenen hadde han blant andre Punktsjefene Jan Bang og Erik Honoré, som tidligere har uttalt at det å booke David Sylvian for dem er som å hente Elvis til Kristiansand. Og selv om Sylvian kanskje er en smule mindre mainstream, er en live fremføring av «Plight and Premonition» nesten like ekstraordinært som en konsert av i Kongen selv i 2011. Albumet har nemlig aldri før blitt fremført på en scene. Sylvian spiller dessuten få konserter, og Punkt-arrangørene har brukt flere år på å overtale engelskmannen til å spille i Kristiansand.

Sundfør og Jones i kveld

Punktfestivalen ble sparket i gang onsdag med en utsolgt konsert med Jarle Bernhoft på Kick, før multikunstneren Sylvian presenterte den audovisuelle installasjonen «Uncommon Deities» på Kunstmuseet torsdag. I dag står Susanne Sundfør og Minibus Pimps, med tidligere Led Zeppelin-bassist John Paul Jones, på scenen i Agder teater. Som vanlig under Punkt, vil det umiddelbart etterpå bli en live remix av konsertene på biscenen.