Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND : Per Yngvar Pedersen startet torsdag morgen facebookgruppa «Vi som forlanger CB´s produkter på Kilden Konsert – og teaterhus» etter at det ble kjent at Ringnes vant anbudsrunden som leverandør av drikkevarer til Kilden.

LES OGSÅ: CB vraket av Kilden

– Det er forferdelig at når vi får et sånt flott bygg, så får vi ikke ha det lokale ølet der. Det skulle jo vært kilden i Kilden, sier Pedersen patriotisk.

Stigende engasjement

Facebookgruppa har vokst kraftig i løpet av dagen og «veggen» til gruppa overøses av både lovprising av det lokale bryggeriet og noe skittkasting av konkurrenten fra hovedstaden:

«At Ringnes er billigst har vi fått med oss. Men det holder jo ikke at Kilden serverer øl som smaker av en middels elevøvelse i kjemi»

Over 1000 medlemmer

– Jeg synes responsen har vært fantastisk. Vi har nå over 300 medlemmer og mange er virkelig engasjerte, sier Pedersen. Han påpeker at medlemstallene kan være noe usikre, siden folk meldes inn av andre brukere uten å nødvendigvis støtte saken selv.

Etter at denne saken ble publisert har medlemsantallet på facebooksiden skutt i været. klokken 23.00 var meldemsantallet på facebookgruppen over 1.400. ## Vil ha innsyn

Pedersen som også er medlem i «CB-ølets venner», ønsker å få innsyn i anbudene til Kilden.

– Vi vil gjerne se begge anbudene for å se hvor stor forskjellen var. Hvis det er snakk om småpenger så forstår jeg ikke prioriteringene, sier Pedersen. Han mener at fordelene med en lokal leverandør er flere.

— Burde vært selvsagt

– De burde lagt inn en anbudsindeks med ønske om lokal leverandør. Dette hadde ikke skjedd i Bergen eller i Trondheim. Der hadde en lokal leverandør vært selvsagt.

Han påpeker at de ikke er imot Kilden på noen som helst måte og ønsker ikke at folk boikotter kultur- og teaterhuset.

– Men jeg kommer ikke til å røre tappekrana til Ringnes.