KRISTIANSAND: — Selv om vi ikke er religiøse, støtter vi det arbeidet Bymisjonen gjør for de svake gruppene i byen. Det er lett å si ja til en slik konsert, sier Geir Kongshaug i Tenderleaves. Duoen er blant mange band og artister som torsdag spiller adventskonsert i Domkirken. Alle involverte stiller opp kostnadsfritt, og alle inntekter går til Bymisjonen.

Utfordring

Tenderleaves har også tidligere stilt opp på konserter til inntekt for Kirkens bymisjon. Denne gangen må de imidlertid synge julesanger. Noe som skapte en viss skepsis innad i bandet.

— Vi var ikke komfortable med det i begynnelsen. Vi tenkte "Julesanger? Hvordan skal vi få til det?" Men vi ville prøve å være litt sporty og derfor tok vi utfordringen, sier gitaristen, som sammen med vokalist Even Øygarden skal fremføre klassikerne "White Christmas" og "In the Bleak Midwinter".

SPILLER FOR BYMISJONEN: Silje Kåfjord. Foto: Torgeir Eikeland

Andre som stiller i Domkirken er Silje Kåfjord, Alejandro Fuentes, Bjørn Charles Dreyer, Andre Vaaler, blåsere og trommeslagere fra UiA, Kristiansand Kammer— og operakor, Kirsten Bråten Berg, Hallvard T. Bjørgum, Jan Bang. De tre sistnevnte skal spille sammen og blant annet fremføre "I denne søte juletid". Også Kirsten Bråten Berg forteller at det er et enkelt valg å stille opp for Bymisjonen.

SPILLER FOR BYMISJONEN: Jan Bang. Foto: Lars Hoen

— De er veldig rause, og jeg synes det er viktig å støtte dem. De favner over en bred del av folket, de hjelper mange som trenger det, sier Bråten Berg, som ser litt ekstra fram til å stå på scenen med Jan Bang.

— Jeg gleder meg veldig til å spille med ham. Jeg har fulgt ham gjennom Punktfestivalen og andre ting han har drevet med, så det blir spennende for meg, sier hun.

SPILLER FOR BYMISJONEN: Kirsten Bråten Berg. Foto: Johs bj rkeli

Utradisjonelt

Marit Skjærli er leder for 126 frivillige i Bymisjonen i Kristiansand. Hun kan slå fast at desember er en ekstra travel måned for hennes organisasjon.

— Det viktigste for oss i desember er det samme som er viktig hele året, men i enda større grad. Det er stor pågang i tiden fram mot jul, sier Skjærli.

Konserten i Domkirka innleder konseptet "Lys i mørket", som er fellesnevneren på alt som skjer av aktiviteter og omsorgstiltak i Bymisjonens regi fram til julaften.

— Jeg liker å tenke bredt og utradisjonelt, og det føler jeg at vi gjør med dette prosjektet, sier frivilliglederen.

Ut av komfortsonen

Det er professor ved UiA, Bruce Rasmussen, som har tatt på seg bookingansvaret for konserten. Han forteller at alle artistene han spurte, sa ja til å stille opp. Musikkstudenter ved rytmisk linje på universitetet har tidligere opptrådt Bymisjonen i Domkirken, og Rasmussen synes adventskonserten er en naturlig videreføring av det samarbeidet.

— Det vi har gjort sammen tidligere har vært en suksess, og da jeg fikk forespørselen om denne adventskonserten tenkte jeg at det kunne bli noe helt spesielt, sier Rasmussen.

Han synes det er rett og rimelig at artistene spiller julemusikk i en slik setting, selv om ikke alle nødvendigvis er like komfortable med det.

— Jeg måtte overtale noen av dem, men det er jo litt av spenningen å få artistene ut av den vanlige komfortsonen, sier han.